Minestrone s olivami a parmezánom

Autor receptu: nazarboncuk

Inšpiráciou pre túto skvelú polievku mi bola kniha "Dobrý rok" od Pavla Liptáka. Je to celkom milá publikácia jednoduchých a zdravých receptov. Odporúčam (knihu) hlavne začínajúcim kuchárom a vegetariánom.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci zohrejeme olej a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, cuketu a kúsok zeleru (prípadne zelerové stonky). Opekáme 2-3 minúty. Potom pridáme paradajky z konzervy,oregano, nadrobno nakrájané olivy (možno nahradiť lyžicou olivovej tapenády) a varíme ďalšie 3 minútky. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a povaríme asi 10 minút.
  2. Medzitým uvaríme cestoviny. Ja som použila malé "kolienka". Cestoviny možno uvariť aj priamo v polievke, v tom prípade ich vhodíme do polievky ešte pred koncom varenia. Ja som uprednostnila varenie zvlášť, polievka sa dala potom konzumovať ešte dva dni.
  3. Na záver polievku ochutíme mletým čiernym korením a osolíme. Podávame s nastrúhaným syrom a žeruchou. S krajcom chleba vydá za sýty a rýchly obed či večeru.