Minestrone s olivami a parmezánom
Autor receptu: nazarboncuk
Inšpiráciou pre túto skvelú polievku mi bola kniha "Dobrý rok" od Pavla Liptáka. Je to celkom milá publikácia jednoduchých a zdravých receptov. Odporúčam (knihu) hlavne začínajúcim kuchárom a vegetariánom.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci zohrejeme olej a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, cuketu a kúsok zeleru (prípadne zelerové stonky). Opekáme 2-3 minúty. Potom pridáme paradajky z konzervy,oregano, nadrobno nakrájané olivy (možno nahradiť lyžicou olivovej tapenády) a varíme ďalšie 3 minútky. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a povaríme asi 10 minút.
- Medzitým uvaríme cestoviny. Ja som použila malé "kolienka". Cestoviny možno uvariť aj priamo v polievke, v tom prípade ich vhodíme do polievky ešte pred koncom varenia. Ja som uprednostnila varenie zvlášť, polievka sa dala potom konzumovať ešte dva dni.
- Na záver polievku ochutíme mletým čiernym korením a osolíme. Podávame s nastrúhaným syrom a žeruchou. S krajcom chleba vydá za sýty a rýchly obed či večeru.