ZASLALI SME VAM MAIL, KTORY SA VŠAK VRÁTIL (NEBOL DORUČENÝ. PROSIM KONTAKTUJTE NÁS NA redakcia@varecha.sk DAKUJEME Veľmi chutný a jednoduchý cheesecake s polevou z Milka Zobraziť celý popisZASLALI SME VAM MAIL, KTORY SA VŠAK VRÁTIL (NEBOL DORUČENÝ. PROSIM KONTAKTUJTE NÁS NA redakcia@varecha.sk DAKUJEME Veľmi chutný a jednoduchý cheesecake s polevou z Milka čokolády.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 ml pochúťková |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
200 g (Milka) |
|
250 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Prvý si spravíme korpus a to nasledovne: Maslové sušienky (200 g) podrvíme na jemno a zmiešame so 100 g rozpusteného masla (minútka v mikrovlnke a maslo je rozpustené). Spodok tortovej formy vyložíme papierom na pečenie (boky netreba, tie sa pekne odlepia samé :)). A šup do rúry rozhorúčenej na 180 °C na 10-15 min.
-
2
Ďalšia v poradí je plnka. Všetky suroviny si zmiešame dokopy na nízkych otáčkach mixérom a vylejeme na VYCHLADNUTÝ predpečený korpus. A šup znova do rúry na 160 °C približne na hodinu a pol, kým nebude do zlatista upečený.
-
3
Ďalším krokom je poleva. Tú si pripravíme z jedného kelímka 33 % smotany (250 ml) a jeden a pol balenia Milka čokolády mliečnej (z dvoch balení použijeme jedno celé a polovicu z druhého, druhá polovica nám zostane na ozdobenie). Smotanu s nalámanou čokoládou varíme, kým sa nerozpustí.
-
4
Polevu vylejeme na pripravený a viac-menej vychladnutý cheesecake (stačí ak je taký vlažný, len nech nie je úplne horúci). Necháme ho položený na linke, kým nedosiahne izbovú teplotu. Teraz ho môžme posypať mandľovými lupienkami a dáme do chladničky na cca 4 hodiny. Najlepšie je spraviť ho večer a dať do chladničky na celú noc. A Milka cheesecake je hotový! Už len nakrájať a zjesť.
Diskusia k receptu