Cheesecake
Cheesecake

Milka cheesecake

sasika - bez fotkysasika, 3. mája 2020
Milka cheesecake
Foto: sasika

ZASLALI SME VAM MAIL, KTORY SA VŠAK VRÁTIL (NEBOL DORUČENÝ. PROSIM KONTAKTUJTE NÁS NA redakcia@varecha.sk DAKUJEME Veľmi chutný a jednoduchý cheesecake s polevou z Milka Zobraziť celý popisZASLALI SME VAM MAIL, KTORY SA VŠAK VRÁTIL (NEBOL DORUČENÝ. PROSIM KONTAKTUJTE NÁS NA redakcia@varecha.sk DAKUJEME Veľmi chutný a jednoduchý cheesecake s polevou z Milka čokolády.

10
porcií
30 minút
príprava
100 minút
na 160  °C

Suroviny

Korpus:
200 g
100 g
Plnka:
500 g
250 ml pochúťková
1 bal.
4 PL
2 ks
Poleva:
200 g (Milka)
250 ml (33 %)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Prvý si spravíme korpus a to nasledovne: Maslové sušienky (200 g) podrvíme na jemno a zmiešame so 100 g rozpusteného masla (minútka v mikrovlnke a maslo je rozpustené). Spodok tortovej formy vyložíme papierom na pečenie (boky netreba, tie sa pekne odlepia samé :)). A šup do rúry rozhorúčenej na 180 °C na 10-15 min.

    Milka cheesecake - obrázok 1
  2. 2

    Ďalšia v poradí je plnka. Všetky suroviny si zmiešame dokopy na nízkych otáčkach mixérom a vylejeme na VYCHLADNUTÝ predpečený korpus. A šup znova do rúry na 160 °C približne na hodinu a pol, kým nebude do zlatista upečený.

    Milka cheesecake - obrázok 2
  3. 3

    Ďalším krokom je poleva. Tú si pripravíme z jedného kelímka 33 % smotany (250 ml) a jeden a pol balenia Milka čokolády mliečnej (z dvoch balení použijeme jedno celé a polovicu z druhého, druhá polovica nám zostane na ozdobenie). Smotanu s nalámanou čokoládou varíme, kým sa nerozpustí.

    Milka cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    Polevu vylejeme na pripravený a viac-menej vychladnutý cheesecake (stačí ak je taký vlažný, len nech nie je úplne horúci). Necháme ho položený na linke, kým nedosiahne izbovú teplotu. Teraz ho môžme posypať mandľovými lupienkami a dáme do chladničky na cca 4 hodiny. Najlepšie je spraviť ho večer a dať do chladničky na celú noc. A Milka cheesecake je hotový! Už len nakrájať a zjesť.

    Milka cheesecake - obrázok 4

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia