Miešané mäso Enviro

Autor receptu: nonna

V tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som sójovou bielkovinou a tiež dodala dostatok "chlorofilu" na vyváženie a spríjemnenie a spikantnenie chuti.

2
porcie
13 minút
príprava
34 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na tenké 2-centimetrové pásiky, posypeme Solamylom, premiešame a necháme odstáť hodinu v chladničke.
  2. Cesnak nakrájame na tenké plátky a spolu s rascou opražíme do zlatista na rozpálenom masle. Pridáme mäso a za stáleho miešania necháme zbelieť na masle.
  3. Potom zalejeme väčším množstvom predhriatej vody a dusíme 20 minút.
  4. Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť nakrájame na menšie kúsky, papriku na krátke pásiky, kelové listy na tenké pásiky dlhé asi 2cm.
  5. Všetko pridáme k mäsu, ak je potrebné, prilejeme ešte vody a dusíme spolu ďalších 7 minút.
  6. Nakoniec pridáme Bontrae, dosolíme a necháme dusiť ešte 3 minúty.