Miešané mäso Enviro
Autor receptu: nonna
V tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som sójovou bielkovinou a tiež dodala dostatok "chlorofilu" na vyváženie a spríjemnenie a spikantnenie chuti.
2 porcie |
13 minút príprava |
34 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokrájame na tenké 2-centimetrové pásiky, posypeme Solamylom, premiešame a necháme odstáť hodinu v chladničke.
- Cesnak nakrájame na tenké plátky a spolu s rascou opražíme do zlatista na rozpálenom masle. Pridáme mäso a za stáleho miešania necháme zbelieť na masle.
- Potom zalejeme väčším množstvom predhriatej vody a dusíme 20 minút.
- Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť nakrájame na menšie kúsky, papriku na krátke pásiky, kelové listy na tenké pásiky dlhé asi 2cm.
- Všetko pridáme k mäsu, ak je potrebné, prilejeme ešte vody a dusíme spolu ďalších 7 minút.
- Nakoniec pridáme Bontrae, dosolíme a necháme dusiť ešte 3 minúty.