Hovädzí guláš

Mexický guláš ako varím ja

Autor receptu: myalab

S týmto jedlom sa v našej rodine zavďačím všetkým.

8
porcií
90 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cibuľu nakrájanú na jemno udusíme na oleji, pridáme mäso nakrajané na kocky alebo keď kúpite už hotové nakrájané mäso v pohode môžu byť aj iné tvary. Po jeho orestovaní pridáme soľ, vegetu, rascu, mleté chilli papričky, horčicu, domácu paradajkovo-kapiovú nátierku - tu môžeme nahradiť aj pretlakom, ajvarom a podobne, trošku môžeme podliať a dusíme do mäkka.
  2. Zahustíme Solamylom rozmiešaným vo vode, dochutíme cukrom prípadne medom, pridáme hrášok a úplne nakoniec pridáme majoránku. Podávame s ryžou a so strúhaným syrom podľa svojej chuti.
  3. Servírujeme tak, že do stredu taniera dáme ryžu, okolo mexický guláš a posypeme syrom.