Hovädzí guláš
Mexický guláš ako varím ja
Autor receptu: myalab
S týmto jedlom sa v našej rodine zavďačím všetkým.
8 porcií |
90 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú cibuľu nakrájanú na jemno udusíme na oleji, pridáme mäso nakrajané na kocky alebo keď kúpite už hotové nakrájané mäso v pohode môžu byť aj iné tvary. Po jeho orestovaní pridáme soľ, vegetu, rascu, mleté chilli papričky, horčicu, domácu paradajkovo-kapiovú nátierku - tu môžeme nahradiť aj pretlakom, ajvarom a podobne, trošku môžeme podliať a dusíme do mäkka.
- Zahustíme Solamylom rozmiešaným vo vode, dochutíme cukrom prípadne medom, pridáme hrášok a úplne nakoniec pridáme majoránku. Podávame s ryžou a so strúhaným syrom podľa svojej chuti.
- Servírujeme tak, že do stredu taniera dáme ryžu, okolo mexický guláš a posypeme syrom.