Medvedí FIT šalát
Autor receptu: sunnyvinczeova
Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a
zdravý.
Ak máte v blízkosti medvedí cesnak neváhajte a natrhajte si tohto zeleného zlata. Môžete
si
dať zmraziť alebo urobiť pesto či už ako naše babičky medicínky. Ja si robím
pesto. Používam ho najčastejšie k mäsu, alebo iba tak na chleba. Je to neskutočná
pochúťka.
1 porcia |
15 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Papier na pečenie si natriháme na dlhšie obdĺžniky (2ks) tak aby keď ho dáme na polku bolo kuracie mäso v ňom skryté z oboch strán. Kuracie mäso si prepolíme pozdĺžne, aby jeden steak mal max 1.5 cm hrúbku. Mäso si z oboch strán osolíme, okoreníme provensálskym korením a cesnakom PP (podľa potreby). Vložíme ho do papieru na pečenie a hodíme na zohriatu panvicu a pečieme na miernom ohni bez akéhokoľvek tuku. Takisto opečieme z druhej strany. Keď sú upečené, vyberieme a steaky si nakrájame na kocky.
- Rukolu si vložíme do hlbokého taniera, pridáme k nej na polmesiačiky pokrájané paradajky a na štvrtiny uhorky. Na vrch uložíme nakrájané steaky. (ja uhorky nemusím tak si nedávam )
- Do misky si dáme jogurt, medvedie pesto a štipku soli. Premiešame a môžeme lyžicou pridať na šalát podľa chuti. Kto chce môže si ešte postrúhať parmezán. :)
Dobrú chuť. :)
- Môj recept na medvedie pesto:
Listy medvedieho cesnaku si dáme do mixéra spolu s mandlami olivovým olejom a štipkou soli. Všetko spolu zmixujeme. Uskladňujeme v zaváraneninových pohároch. Pesto by malo byť 2cm od vrchu a vrch pesta zalejeme olivovým olejom. :)