Medvedí FIT šalát

Autor receptu: sunnyvinczeova

Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý. Ak máte v blízkosti medvedí cesnak neváhajte a natrhajte si tohto zeleného zlata. Môžete si dať zmraziť alebo urobiť pesto či už ako naše babičky medicínky. Ja si robím pesto. Používam ho najčastejšie k mäsu, alebo iba tak na chleba. Je to neskutočná pochúťka.

1
porcia
15 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Papier na pečenie si natriháme na dlhšie obdĺžniky (2ks) tak aby keď ho dáme na polku bolo kuracie mäso v ňom skryté z oboch strán. Kuracie mäso si prepolíme pozdĺžne, aby jeden steak mal max 1.5 cm hrúbku. Mäso si z oboch strán osolíme, okoreníme provensálskym korením a cesnakom PP (podľa potreby). Vložíme ho do papieru na pečenie a hodíme na zohriatu panvicu a pečieme na miernom ohni bez akéhokoľvek tuku. Takisto opečieme z druhej strany. Keď sú upečené, vyberieme a steaky si nakrájame na kocky.
  2. Rukolu si vložíme do hlbokého taniera, pridáme k nej na polmesiačiky pokrájané paradajky a na štvrtiny uhorky. Na vrch uložíme nakrájané steaky. (ja uhorky nemusím tak si nedávam )
  3. Do misky si dáme jogurt, medvedie pesto a štipku soli. Premiešame a môžeme lyžicou pridať na šalát podľa chuti. Kto chce môže si ešte postrúhať parmezán. :) Dobrú chuť. :)
  4. Môj recept na medvedie pesto: Listy medvedieho cesnaku si dáme do mixéra spolu s mandlami olivovým olejom a štipkou soli. Všetko spolu zmixujeme. Uskladňujeme v zaváraneninových pohároch. Pesto by malo byť 2cm od vrchu a vrch pesta zalejeme olivovým olejom. :)