Medovo-pomarančové rezy

Autor receptu: olinecka

Dnes to bolo také medovo-pomarančové.

70 minút
príprava
10-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z pripravených ingrediencii na pracovnej doske urobíme medové cesto,ktoré rozdelíme a dve rovnaké polovice.Rozvaľkame a pomocou valčeka prenesieme na vymasteny múkou posýpany plech.Pečieme na 190 stupňov do svetlo hnedá. Bielky a cukor vyšľahame na tuhý sneh,postupne pridáme žltky,olej ,pomarančovy sirup.Nakoniec múku s práškom do pečiva a zlatý klas .Cesto vylejeme na plech 31x40 cm ,ktorý sme vystlali papierom na pečenie a boky vymastili vysypali múkou.Pečieme na 190 stupňov 20 minút.
  2. Z mlieka ,cukru a zlatého klasu uvaríme hustý krém do ,ktorého počas varenia dáme maslo stále miešame,aby neprihorel.Necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutý medový plat potrieme polovicou krému,preložime piškotovy korpus,ktorý pokvapkáme pomarančovym sirupom a potrieme marhúľovym lekvárom.Nanesieme druhú polovicu krému a dáme na vrch medový plat.
  4. Do misy vysypeme cukor,citrónovú polevu,olej a namiesto vody som miešala zmes s pomarančovým sirupom,aby tam bola pomarančova chuť.Prípravenou polevou som poliala koláč a dala do chladničky trochu zatuhnuť .Po 2 hodinách som si naznačila rezy ,ešte nebola poleva stuhnuta,aby sa mi lepšie krájalo.Vrch som pofrkala čokoladovou polevou,nemusí byť.