Citrónový zákusok
Citrónový zákusok

Medovo-citrónový krémeš fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 22. mája 2021
Medovo-citrónový krémeš (fotorecept)
Foto: olinecka

Svieža chuť plnky dodáva krémešu výbornú chuť. Odporúčam upiecť túto dobrotu, výborný zákusok aj pre náročných.

28-30 ks
porcií
60 minút
príprava
12-13 minút
na 200 °C

Suroviny

Medové cesto:
300 g
70 g (alebo Hera)
1 ks
1 ks
100 gr
4 PL
2 PL
1 ČL
Citrónová plnka:
1 l
3 bal.
6 PL
2 ks
250 g
1 bal. (nemusí byť)
Šľahačka:
500 ml (33 %)
1 bal.
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Medové cesto: Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor a všetky ostatné surovina. Vypracujeme hladké cesto, ktoré preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Medovo-citrónový krémeš (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľkáme na tenko na veľkosť plechu (30x40 cm). Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou a jeden plát cesta pomocou valčeka prenesieme na plech. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 12-13 minút do zlatista. Rúru sledujeme, aby cesto neprihorelo. Rovnako upečieme aj druhý plát cesta.

    Medovo-citrónový krémeš (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na citrónovú plnku a šľahačkovú vrstvu.

    Medovo-citrónový krémeš (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Citrónová plnka: V troche mlieka rozhabarkujeme žĺtky a citrónový puding v prášku. Do zvyšku mlieka pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a varechou vmiešame do horúceho pudingu striedavo s maslom pokrájaným na malé kúsky.

    Medovo-citrónový krémeš (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Plnku necháme trocha vychladnúť, preložíme do mixéra a prešľaháme.

    Medovo-citrónový krémeš (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Do plnky môžeme vmiešať aj citrónovú polevu v prášku, ale nemusí byť.

    Medovo-citrónový krémeš (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Na upečených medových korpusoch upravíme boky. Na jeden plát rovnomerne rozotrieme citrónovú plnku. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom do tuha a šľahačku rozotrieme na citrónovú plnku. Položíme druhý medový korpus, zľahka pritlačíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

    Medovo-citrónový krémeš (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Pred podávaním pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Medovo-citrónový krémeš (fotorecept)  - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

45678
Krásna práca a výsledok, ako vždy u Teba Olinka, určite si ma inšpirovala a najbližšie určite upečiem, no citrónový puding som ešte nevidela, tak sa musím poobzerať, zaujala ma ta kombinácia. Vďaka za receptik, a pekný víkend, Tebe a Tvojim šťastným stravníkom:-)
olinecka
@45678 (22.5.2021 18:12)

Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči pri pečení nech sa podarí a tiež nech urobí radosť Tvojím blízkym. Krásnu nedeľu a ešte k tomu pudingu v( Tescu), ho kúpiš tam je veľmi veľa rôznych chuti.
alenie
Vyzerá fantasticky aj som ho skúšala, ale veľmi riedka citrónová plnka sa mi urobila....poradíte?
olinecka
@alenie (23.5.2021 13:29)

Veď len 1l mlieka na 3 bal pudingu, maslo plnka v pohode neviem inú možnosť. Pozdravujem.