Nielen na vianočný stôl.
Suroviny
| Medové cesto: | |
| 250 g |
|
| štipka |
|
| 50 g |
|
| 1 lyžica |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 lyžica |
|
| 0,5 dl |
|
| Piškótové cesto: | |
| 4 ks |
|
| 4 lyžice |
|
| 1 lyžica |
|
| 4 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
| Krém: | |
| 1 bal |
|
| 2 lyžice |
|
| 5 dl |
|
| 250 g |
|
| 1 bal |
|
|
|
|
| 6 lyžíc |
|
| 2 lyžice |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme medové cesto a dáme na 1 hod.do chladničky.Potom cesto rozdelíme na 2 časti,rozvaľkáme a upečieme.
:Piškótové cesto:Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,pridáme vyšľahané žĺtky s cukrom,citrónovu šťavu a nakoniec múku so štipkou pdp.Cesto upečieme na rovnakom plechu ako medove.Na vychladnuty medový plát natrieme polovicu krému.Piškótové cesto natrieme džemom a natretou stranou uložíme na krém.Natrieme džemom,zvyšným krémom a prikryjeme druhým medovým plátom.Jemne zaťažíme a polejeme čokoládou.Dame do chladničky.Po stuhnutí krájame na rezy.- 2
:Krém:Zlatý klas,mlieko a múku uvaríme na kašu.Maslo vymiešame s pr.cukrom a vanilkovým do peny a postupne zašľaháme do vychladnutej kaše.Nakoniec pridáme citr.šťavu a trochu postrúhanej citr.kôry.Dobrú chuťku.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu