Medovník
Autor receptu: elixir
Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárky, mal by to byť tradičný židovský pokrm. Je to nadýchaný, suchší koláčik. Výborne sa hodí k mlieku. :)
6 porcií |
15 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame múku s cukrom, perníkovým korením a sódou. V inej nádobe s uvarenou kávou rozmiešame med, prilejeme mlieko, olej, rum a nakoniec v tejto zmesi rozmiešame vajíčka. Všetko spojíme a vypracujeme cesto.
- Nakrájame sušené slivky a marhule na menšie kúsky, vlašské orechy nahrubo posekáme a pridáme hrozienka. Všetko spolu zmiešame.
- Polovicu zmesi sušeného ovocia pridáme do cesta a zamiešame. Vylejeme do formy na pečenie, ja som si vybrala okrúhlu... Povrch cesta posypeme druhou polovicou zmesi a popritláčame do cesta. Dáme piecť.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a môžeme ozdobiť napríklad ovocím.