Medovník

Autor receptu: elixir

Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárky, mal by to byť tradičný židovský pokrm. Je to nadýchaný, suchší koláčik. Výborne sa hodí k mlieku. :)

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmiešame múku s cukrom, perníkovým korením a sódou. V inej nádobe s uvarenou kávou rozmiešame med, prilejeme mlieko, olej, rum a nakoniec v tejto zmesi rozmiešame vajíčka. Všetko spojíme a vypracujeme cesto.
  2. Nakrájame sušené slivky a marhule na menšie kúsky, vlašské orechy nahrubo posekáme a pridáme hrozienka. Všetko spolu zmiešame.
  3. Polovicu zmesi sušeného ovocia pridáme do cesta a zamiešame. Vylejeme do formy na pečenie, ja som si vybrala okrúhlu... Povrch cesta posypeme druhou polovicou zmesi a popritláčame do cesta. Dáme piecť.
  4. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a môžeme ozdobiť napríklad ovocím.