Špaldový perníkový chlieb
Medovník v chlebe
Autor receptu: vroni26
Je to chlebík zo špaldovej múky
perníkového korenia a medu.
Nie je pridaný žiaden cukor ani
vajíčko. Taká zdravá verzia.
10 minút príprava |
45 minút na 250 °C |
Postup
- Najprv zmiešame suché suroviny.
Múku kypriaci prášok a perníkové korenie a na záver
štipku soli. Potom pridáme med podľa vlastného
uváženia a mlieko.
Cesto nesmie byť tekuté ale troška tuhšie.
- Pomiešame to a sledujeme - ak by sa múka lepila
dokopy, kľudne pridáme mlieko.
Formu na pečenie si potrieme maslom/olejom a
vysypeme kakaom. Dáme do predhriatej rúry na
250 °C a po 20 minútach znížime teplotu na 150 °C a dopečieme.
- Nebudem hovoriť písať koľko to piecť, každý má
inú rúru, stačí sledovať, kým nedostane krásnu
farbu a zapichnúť špáratko, ktoré by po vytiahnutí malo zostať čisté a suché.