Medovníčky zo špaldovej múky a trstinového cukru

mohicanka - bez fotkymohicanka, 22. decembra 2012
Medovníčky zo špaldovej múky a trstinového cukru
Foto: mohicanka

výborné mäkkučké a zdravé medovníčky k vianociam

100
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
0,5 kg
300 g nerafinovaný
250 g alebo margarín
0,25 l
2 ks celé
1 KL
3 KL
 na potretie




Postup

  1. 1

    med s cukrom a vodou prevaríme. horúce spracujeme s múkou. do mierne vychladnutého cesta pridáme vajcia, perníkove korenie, a sódu bikarbonu zmiešanú v troche múky. Vypracované cesto necháme 5 hodín odpočívať.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koláčiky a pečieme na papieri na pečenie 10-15 min. na cca 160 stupnov. Upečené potrieme vyšľahaným vajíčkom a necháme vychladnúť. Ak chceme mať medovníčky mäkkučké ukladáme ich do krabičky na pečivo spolu s kúskom jablka, prípadne ich môžme ešte zlepiťs džemom a máme výborné perníčky.

  3. 3

    poznámka: je to väčšie množstvo cesta, ja robievam z polovičnej dávky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia