Medovníčky zo špaldovej múky a trstinového cukru
Foto: mohicanka
výborné mäkkučké a zdravé medovníčky k vianociam
100
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
med s cukrom a vodou prevaríme. horúce spracujeme s múkou. do mierne vychladnutého cesta pridáme vajcia, perníkove korenie, a sódu bikarbonu zmiešanú v troche múky. Vypracované cesto necháme 5 hodín odpočívať.
- 2
Cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koláčiky a pečieme na papieri na pečenie 10-15 min. na cca 160 stupnov. Upečené potrieme vyšľahaným vajíčkom a necháme vychladnúť. Ak chceme mať medovníčky mäkkučké ukladáme ich do krabičky na pečivo spolu s kúskom jablka, prípadne ich môžme ešte zlepiťs džemom a máme výborné perníčky.
- 3
poznámka: je to väčšie množstvo cesta, ja robievam z polovičnej dávky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu