Medovníčky zo špaldovej múky a trstinového cukru
Autor receptu: mohicanka
výborné mäkkučké a zdravé medovníčky k vianociam
100 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- med s cukrom a vodou prevaríme. horúce spracujeme s múkou. do mierne vychladnutého cesta pridáme vajcia, perníkove korenie, a sódu bikarbonu zmiešanú v troche múky.
Vypracované cesto necháme 5 hodín odpočívať.
- Cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koláčiky a pečieme na papieri na pečenie 10-15 min. na cca 160 stupnov. Upečené potrieme vyšľahaným vajíčkom a necháme vychladnúť. Ak chceme mať medovníčky mäkkučké ukladáme ich do krabičky na pečivo spolu s kúskom jablka, prípadne ich môžme ešte zlepiťs džemom a máme výborné perníčky.
- poznámka: je to väčšie množstvo cesta, ja robievam z polovičnej dávky.