Medovníčky zo špaldovej múky a trstinového cukru

Autor receptu: mohicanka

výborné mäkkučké a zdravé medovníčky k vianociam

100
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. med s cukrom a vodou prevaríme. horúce spracujeme s múkou. do mierne vychladnutého cesta pridáme vajcia, perníkove korenie, a sódu bikarbonu zmiešanú v troche múky. Vypracované cesto necháme 5 hodín odpočívať.
  2. Cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koláčiky a pečieme na papieri na pečenie 10-15 min. na cca 160 stupnov. Upečené potrieme vyšľahaným vajíčkom a necháme vychladnúť. Ak chceme mať medovníčky mäkkučké ukladáme ich do krabičky na pečivo spolu s kúskom jablka, prípadne ich môžme ešte zlepiťs džemom a máme výborné perníčky.
  3. poznámka: je to väčšie množstvo cesta, ja robievam z polovičnej dávky.