Karamelové trubičky
Karamelové trubičky

Medové trubičky s karamelovým krémom fotorecept

petullka - fotkapetullka, 28. decembra 2020
Medové trubičky s karamelovým krémom (fotorecept)
Foto: petullka
60
porcií
8 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
3 PL
2 ks
90 g
70 g (alebo Hera)
2 PL
štipka
Plnka:
150 g
1 plechovka
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo všetkých ingrediencií vypracujeme hladké cesto.

    Medové trubičky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

    Medové trubičky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme tenký plát a vykrajujeme formičkou kolieska (moja formička mala priemer 6 cm - závisí to od veľkosti kovových trubičiek, ktoré použijete na pečenie).

    Medové trubičky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kovové trubičky namažeme maslom a navinieme na ne kolieska cesta. Ukladáme na plech s papierom na pečenie.

    Medové trubičky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Spoje sa musia prekrývať. Pečieme 8 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Hneď po upečení stiahneme trubičky z kovových formičiek, necháme vychladnúť. Potom konce trubičiek namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy.

    Medové trubičky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na krém si vyšľaháme maslo do peny a po lyžiciach primiešame Salko.

    Medové trubičky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hladký krém dáme do zdobiaceho vrecka a plníme ním trubičky. Po naplnení ich dáme do chladničky.

    Medové trubičky s karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Je dôležité vyvaľkať cesto na tenko, lebo v strede som cesto vyvaľkala hrubšie a trubičky sa pri pečení rozlial. Na chuti to neubralo, ale tak treba potešiť aj oko :-)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu