Medové rezy skoro ako Marlenka fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 19. decembra 2013
Medové rezy skoro ako Marlenka (fotorecept)
Foto: tatranka

Určite recept poznáte,len je trochu zmenený,čo sa tíka plnky a pripomína chuťou známy zákusok Marlenku.Je rýchlo hotový,nie je s nim toľko práce ako s Zobraziť celý popisUrčite recept poznáte,len je trochu zmenený,čo sa tíka plnky a pripomína chuťou známy zákusok Marlenku.Je rýchlo hotový,nie je s nim toľko práce ako s Marlenkou a po 2-3 dňoch je mäkučký a chutný. Určite je naň vhodná chvíľa.

45 minút
príprava
3x15-18 minút
na 160 °C

Suroviny

450 g
6 pl
2 pl
1 ks
150 g
50 g (Hera)
1 čl
Plnka:
250 g
1 konzerva
Na posypanie koláča:
2 hrste
70 g




Postup

  1. 1

    Deň do predu si uvaríme sladké salko.Necháme ho schladiť pri izbovej teplote.

    Medové rezy skoro ako Marlenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň pracujeme s medovým cestom.Na lopár si dáme múku.Do kastróla si dáme roztopiť tuk na miernom plameni.Do teplého mlieka dáme med a vajíčko.Habarkou rozšľaháme a vlejeme k tuku do kastrólika.Nakoniec pridáme cukor a miešame.Masa nesmie vrieť! Len sa zohriať a cukor rozpustiť. Odstavíme.Do nej pridáme lyžičku jedlej sódy a miešame. Túto teplú zmes vlejeme do múky na lopári. vypracujeme cesto.Necháme ho asi 15 minút odpočinúť.Rozdelíme ho na tri rovnaké časti.

    Medové rezy skoro ako Marlenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu a upečieme z opačnej strany plechu na pomastenom pečiacom papieri,alebo fólii na pečenenie.Pečiem 15-18 minút pri 160 stupňoch.

    Medové rezy skoro ako Marlenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto zopakujeme tri krát. Získame tri pláty.

    Medové rezy skoro ako Marlenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom vyšľaháme maslo spolu s uvareným kondezovaným,schladeným mliekom.Získame chutnú plnku.

    Medové rezy skoro ako Marlenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnku nanášame tak,aby sme ju mali na tri krát.Na tri pláty a na vrch koláča. Vrch koláča posypeme posekanými orieškami a postrúhanou čokoládou. Koláč po upečení a natretí odložíme.V tomto stave je ešte cesto tvrdé.Nekrájame,lebo by sme si koláč polámali.

    Medové rezy skoro ako Marlenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vhodné je krájať na druhý deň.Koláč je už mäkší a nie veľmi mäkký.Aj mäkký koláč by sa nám zle krájal.Nôž by sa vbáral do cesta a nezískali bysme pekné,pravidelné tvary. Po nakrájaní koláčik už môže mäknúť,ak ho nestihnete prv ako zmäkne pojesť. Potom je ako páperičko.

    Medové rezy skoro ako Marlenka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

daguska
Kolacik urcite chuti vyborne a tvoja vianocna dekoracia je velmi pekna.
elysa
takéto ja zbožňujem...posielam 5***** a prajem krásne Vianoce....
gabriele
medove rezy mam rada...aj ked sladkosti neoblubujem...tieto Tvoje su krasne...a siesty zmysel mi hovori, ze aj dobre...ukladam si ich a urcite aj vyskusam...lebo @Tatranka je znacka kvality :)
tatranka
Ďakujem za pozitívne konštatovanie.No myslím,že budete s receptom spokojné,tak ako aj ja.Je rýchly,chutný,pekný.Čo viac si môže gazdinka priať.Zabudla som dodať,nie je mastný.Také nemáme radi.
jozka2
tatranka,tvoje medove rezy su urcite vyborne,Marlenka nie je nic ine ako nedove cesto a kedze v rusku bola nesmierna chudoba oni dodnes robia kolace s,, guscenym molockom'a su chutovo vyborne.Este,ked sme daaavno chodili na zajazdy na ukrajinu a doniesla som tortu,stale som sa divila preco je ta plnka taka chutna.
sracz
... krásne "zátišie (a)" si svojim rcp vytvorila, @tatranka milá; zapotila si sa, ale výsledok, je ú*ž*a*s*n*ý! Poznajúc Slovensko, jeho šikovné pracovité gazdinky, áno aj kraj pod velikánmi Tatier, "obetoval" by som sa (Bóóóžičku môj, a ako rád) a nechal ponuknúť! Určite napečiem aj podľa Teba a nepochybujem, že aj za Teba "zlízal sladkú šľahačkovú smotanu"! Vopred ďakujem!
anka22
medové rezy som už upiekla aj naplnila,klasické- ale nabudúce upečiem určite tieto tvoje, vyzerajú fantasticky aj s tou dekoráciou dakujem....
anka22
medové rezy som už upiekla aj naplnila,klasické- ale nabudúce upečiem určite tieto tvoje, vyzerajú fantasticky aj s tou dekoráciou dakujem....
kukulienka71
Tvoje rezy budem musieť vyskúšať,vyzerajú fantasticky,@tatranka !Marlenka je obľúbená pochúťka mojej staršej dcéry,tak jej na Vianoce doprajem rcpt od Teba.Nádherne,úhľadne nakrájané.Ďakujem aj za tip,kedy sa majú krájať,to je rada nad zlato:-)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
krasny recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
srnka6
Dakujem za Recept uz je ulozeny a urcite vyskusam :)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Rada pekávam marlenku, ale vyskúšam aj tvoje rezy. Určite sú veľmi chutné.
sonulienka
Vynikajúci recept Martuška, ale čo ešte si ma nesklamala pečiem podobný ale vyskúšam aj tento Tvoj.
Prajem príjemné sviatky.
stacy77777
Martuška,už som ti túto krasotinku obzerala na fcb,uložené, všetky koláčiky máš veľmi, veľmi pekné,o chuti ani nepochybujem...:-)
marta5
@tatranka-n ádherné,úhľadné ako vždy.Krásne nafotené aj s čarom ihličia.Želá všetkým Vám Vianoce plné lásky a pohody
medovnicek
krásne rezy a medové som odjakživa ja mala rada, sama som ešte medové rezy nepiekla, tieto tvoje sa mi veľmi pozdávajú, už aj si odkladám recept
rela
Martuška, na ocenenie Tvojich výtvorov stačí jedno slovo:
"n á d h e r n é".
Želám príjemné prežitie Vianoc, v Novom roku veľa zdravia, šťastia a pohody.
citroen
hneď po zverejnení tohto receptu som sa do toho pustil,postupoval som presne podľa receptu,pretože ja vôbec neviem piecť.S cestom sa mi robilo dobre ale neviem či som to nevyváľkal príliš na tenko.Mne sa zdá,že na tvojom obrázku je cesto hrubšie.Teraz čaká koláčik na zmäknutie.Ďakujem
tatranka
@citroen možno som mala menší plech.To nie je chyba.Budeš mať viac kúskov.No viem,že budeš spokojný.
@rela ďakujem za tvoje ocenenie a tiež aj vianočné prianie.Tiež ti želám pekné a pokojné Vianoce.
@mojack tvoj koláčik -medovník je tiež veľmi pekný.
rennatte
otvorim Varechu, ze idem po roku kuk suroviny na moju marlenku a ako prvy recept tu bol na tvoje medove rezy, pozrem postup a zasa cesto, ktore sa valka. Doteraz som sa takymto receptom vyhybala, akosi som zvyknuta na tekute cesto, ktore sa rozotiera, tak ako mam aj vo svojom postupe na marlenku, ale povedala som si a preco nie sak skusim pekne valkat a ak valkat tak poriadne,,,no zarobila som dvojitu davku, lebo u nas v rodine su orechovi aj kakaovi a ked sa spytam aku marlenku, tak,,,viete asi aku dostanem odpoved, ale k receptu,,,postup je jednoduchy a to teplucke cesticko bolo uzasne na dotyk, krasne vonalo aj chutilo, dobre sa s nim pracovalo, po spracovani som do polovice vmiesila kakao, po upeceni cesta som si platy pripravila ako na marlenku, tak ze som si odkrojky odlozila a rozmrvila, platy som naplnila kremom a dokoncila ako marlenku, ze som vrch jednej posypala rozmrvenou bielou zmesou zmiesanou s mletymi orechmi a vrch druhej zmesou s kakaom, poprskala rozpustenou cokoladou a uz oddychuje v chladnicke a tesim sa na nu ked ju budem krajat na rezy @tatranka , dakujem za recept a prajem pokojne a prijemne Vianoce
tatranka
@renatte ,tak krásne si mi to napísala,že toto je od teba môj Ježiškovský darček.Som rada,že si spokojná.Áno s cestom sa veľmi dobre pracuje,hoci ho treba váľkať.Zaujalo ma cesto s kakaom,vieš,že aj ja to na budúce skúsim tak ako ty!
Škoda,že si neprilepila aj foto.Potešila by som sa.
Želám ti krásne a pokojné Vianoce.
tatranka
@rennatte n á d h e r a !!!!! Naozaj veľmi pekné,vydarené.Vidím,že sa ti krájali dobre,lebo ich máš,ako laserom nakrájané.Teším sa veľmi !
anina6
tento zákusok veru u nás bude na prichádzajúce Vianočné sviatky, tak len dúfam, že bude taký pekný a chutný ako tvoj @tatranka. prajem krásne a požehnané Vianoce, tebe aj celej tvojej rodinke.
tatranka
@anina6 tvoje rezy budú určite výborné ! Ďakujem za sviatočné prianie a tiež ti želám pekné,pokojné,sviatočné dni.