Medové rezy Marlenka

mojackMojack, recept pridal: 6. decembra 2010 16:07Ďalšie jeho recepty

...orechy, med všetko čo patrí na vianočné pečenie...prečo nie aj "Marlenka"

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cesto na "Marlenku" je jemnejšie a nadýchanejšie ako klasické cesto na "Medové rezy". Med, maslo, cukor, vajíčka dáme do hrnca s hrubším dnom miešame a necháme pomaly zovriet.Dáme dole zo šporáka .Rozmiešame sódu bikarbónu s octom v hrnčeku, vlejeme ku zmesi a rýchlo miešame až doastaneme hustú penu. Túto zmes vlejeme do múky, vyrobíme cesto, ktoré necháme trochu odstáť. Z tohto cesta urobíme 5-6 plátov a pečieme ich cca 5 minút pri 180 stupňoch.

2

Plnka : Salko varíme vo vodnom kúpely asi 3-4 hodiny, vychladnuté vymiešame s maslom, pridáme orechy a koňak. Plníme pláty cesta. Potrieme krémom aj vrch a posypeme mletými orechmi a polejeme čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • anina43, 7. decembra 2010 o 06:49
    tento koláčik je výborný, ďakujem za zverejnenie receptu, kupujem ho v cukrárni, no doma upečený bude istotne lepší. Zaujímavý recept, soda - ocot a varenie mlieka 3-4 hod, naozaj nezvyčajný postup. Aké tenké pláty vyvaľkať a piecť ich na peč. papieri ?


  • sharona, 7. decembra 2010 o 10:23
    Tiež som ho nedávno piekla, veľmi chutil.


  • mojack, 7. decembra 2010 o 10:49
    Ja pečiem na silikonovej podložke, asi na taku veľkost aako je podložka.
    6 KS-7 Ja si cesto odvážim / váhu mam pri ruke / a rozdelím na rovnakú hmotnost. Potom mám všetky hovnako hrubé.


  • hannah22, 7. decembra 2010 o 13:58
    tiež pečiem Marlenku, Salko varím v kuchte 40 minút, je výborná a keď sa ju podarí schovať tak dlho vydrží a uležaná je ešte lepšia ... :))


  • mery8658, 7. decembra 2010 o 19:41
    Rada by som ho upiekla može byť výborný len mi niekto prosím poraďte aké veľké majú byť platy alebo aký ma byť veľký samostatný koláč, lebo podložka 6 KS-7 mi nič nehovorí ja pecim v klasických plechoch. A ešte niečo ako dlho sa da skladovat aby som vedela kedy ho treba upiesť aby bol dobrý na vianoce. VĎAKA.


  • mojack, 8. decembra 2010 o 21:22
    Ja to robím tak, že si cesto ked je urobené odvážim a potom podľa váhy si to podelím. Hrúbka by mala byt ako na medové rezy alebo ešte aj tenšia. No so skladovaním je problém. Nikdy sa dlho u mňa neskladuje,
    skoro ho zjedia. Medové rezy sú makke na druhý deň.


  • baculata, 15. decembra 2010 o 01:18
    Tesim sa z tohoto receptu skusila som ho deti mi potvrdili ze tento sa najviac podoba na marlenku,ktoru oni poznaju y roznych zariadeni,len moj osobny nazor tej plnky netreba urobit viac ako 250 g masla?


  • mojack, 15. decembra 2010 o 15:01
    Keby bolo viac ako 250 g masla, a karamel z 1 ks salka tak by plnka bola veľmi maslová. My nemáme veľmi radi ak je veľa plnky, preto všade natieram plnky je tenko. Ale každý si môže podľa svojej chuti.


  • akive, 2. januára 2011 o 19:14
    Marlenka je naozaj veľmi dobrý zákusok. Ja robím viac plnky tak, že do nej zamiešam ešte puding z 1 litra mlieka a troch vanilkových pudingov, skúste, je to super.


  • marienka44, 8. septembra 2011 o 09:26
    @Mojack ,chystam sa piect Marlenku. Moj recept sa zhoduej s Tvojim. Mam aj silikonovu podlozku. Ako postupujes pri peceni? Po upeceni 1. platu treba podlozku nechat vychladnut alebo sa moze robit tzv. pasova vyroba? V druhych receptoch je aj ten puding okrem Salka v kreme. Potom je toho kremu viac. Dakujem za odpoved.


  • marienka44, 8. septembra 2011 o 10:27
    @Mojack ,pripojujem recept-video z Ako sa to robi:
    » www.akosatorobi.sk/search/?search_id=Marlenka&search_t...


  • mojack, 8. septembra 2011 o 17:32
    Marienka 44 - ja mam 2 silikonove podložky, peciem na nich aj medove cesto. Počkaj pokial ti podložka vychladne. Ja cesto rozvalkam na podložke a potom ho preložim na plech.S rozmrvenym cestom na vrch marlenky určite vyskušam, vdaka za video.


  • mojack, 8. septembra 2011 o 17:38
    - vo videu je aj puding, ale v niektorých sa puding nedava. Tak si možeš vybrat.


  • 3sandra3, 17. decembra 2011 o 21:26
    ešte som nerobila domáce pláty na Marlenky... asi chytím odvahu a skúsim


  • tatranka, 22. decembra 2013 o 14:37
    @Mojack vieš ja Marlenku robím a mám ju aj tu na Vareche,ale keď som robila medové rezy,mala sa jedno skaramelizované mlieko na viac a tak som s ním urobila plnku do medových rezov.Nenarobila som sa toľko a zdalo sa mi,že sú skoro ako Marlenka.» varecha.pravda.sk/recepty/medova-marlenka-fotorecept/2697...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist