Medové rezy Marlenka

mojackMojack, recept pridal: 6. decembra 2010 16:07Ďalšie jeho recepty

...orechy, med všetko čo patrí na vianočné pečenie...prečo nie aj "Marlenka"

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cesto na "Marlenku" je jemnejšie a nadýchanejšie ako klasické cesto na "Medové rezy". Med, maslo, cukor, vajíčka dáme do hrnca s hrubším dnom miešame a necháme pomaly zovriet.Dáme dole zo šporáka .Rozmiešame sódu bikarbónu s octom v hrnčeku, vlejeme ku zmesi a rýchlo miešame až doastaneme hustú penu. Túto zmes vlejeme do múky, vyrobíme cesto, ktoré necháme trochu odstáť. Z tohto cesta urobíme 5-6 plátov a pečieme ich cca 5 minút pri 180 stupňoch.

2

Plnka : Salko varíme vo vodnom kúpely asi 3-4 hodiny, vychladnuté vymiešame s maslom, pridáme orechy a koňak. Plníme pláty cesta. Potrieme krémom aj vrch a posypeme mletými orechmi a polejeme čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • anina43, 7. decembra 2010 o 06:49
    tento koláčik je výborný, ďakujem za zverejnenie receptu, kupujem ho v cukrárni, no doma upečený bude istotne lepší. Zaujímavý recept, soda - ocot a varenie mlieka 3-4 hod, naozaj nezvyčajný postup. Aké tenké pláty vyvaľkať a piecť ich na peč. papieri ?


  • sharona, 7. decembra 2010 o 10:23
    Tiež som ho nedávno piekla, veľmi chutil.


  • mojack, 7. decembra 2010 o 10:49
    Ja pečiem na silikonovej podložke, asi na taku veľkost aako je podložka.
    6 KS-7 Ja si cesto odvážim / váhu mam pri ruke / a rozdelím na rovnakú hmotnost. Potom mám všetky hovnako hrubé.


  • hannah22, 7. decembra 2010 o 13:58
    tiež pečiem Marlenku, Salko varím v kuchte 40 minút, je výborná a keď sa ju podarí schovať tak dlho vydrží a uležaná je ešte lepšia ... :))


  • mery8658, 7. decembra 2010 o 19:41
    Rada by som ho upiekla može byť výborný len mi niekto prosím poraďte aké veľké majú byť platy alebo aký ma byť veľký samostatný koláč, lebo podložka 6 KS-7 mi nič nehovorí ja pecim v klasických plechoch. A ešte niečo ako dlho sa da skladovat aby som vedela kedy ho treba upiesť aby bol dobrý na vianoce. VĎAKA.


  • mojack, 8. decembra 2010 o 21:22
    Ja to robím tak, že si cesto ked je urobené odvážim a potom podľa váhy si to podelím. Hrúbka by mala byt ako na medové rezy alebo ešte aj tenšia. No so skladovaním je problém. Nikdy sa dlho u mňa neskladuje,
    skoro ho zjedia. Medové rezy sú makke na druhý deň.


  • baculata, 15. decembra 2010 o 01:18
    Tesim sa z tohoto receptu skusila som ho deti mi potvrdili ze tento sa najviac podoba na marlenku,ktoru oni poznaju y roznych zariadeni,len moj osobny nazor tej plnky netreba urobit viac ako 250 g masla?


  • mojack, 15. decembra 2010 o 15:01
    Keby bolo viac ako 250 g masla, a karamel z 1 ks salka tak by plnka bola veľmi maslová. My nemáme veľmi radi ak je veľa plnky, preto všade natieram plnky je tenko. Ale každý si môže podľa svojej chuti.


  • akive, 2. januára 2011 o 19:14
    Marlenka je naozaj veľmi dobrý zákusok. Ja robím viac plnky tak, že do nej zamiešam ešte puding z 1 litra mlieka a troch vanilkových pudingov, skúste, je to super.


  • marienka44, 8. septembra 2011 o 09:26
    @Mojack ,chystam sa piect Marlenku. Moj recept sa zhoduej s Tvojim. Mam aj silikonovu podlozku. Ako postupujes pri peceni? Po upeceni 1. platu treba podlozku nechat vychladnut alebo sa moze robit tzv. pasova vyroba? V druhych receptoch je aj ten puding okrem Salka v kreme. Potom je toho kremu viac. Dakujem za odpoved.


  • marienka44, 8. septembra 2011 o 10:27
    @Mojack ,pripojujem recept-video z Ako sa to robi:
    » www.akosatorobi.sk/search/?search_id=Marlenka&search_t...


  • mojack, 8. septembra 2011 o 17:32
    Marienka 44 - ja mam 2 silikonove podložky, peciem na nich aj medove cesto. Počkaj pokial ti podložka vychladne. Ja cesto rozvalkam na podložke a potom ho preložim na plech.S rozmrvenym cestom na vrch marlenky určite vyskušam, vdaka za video.


  • mojack, 8. septembra 2011 o 17:38
    - vo videu je aj puding, ale v niektorých sa puding nedava. Tak si možeš vybrat.


  • 3sandra3, 17. decembra 2011 o 21:26
    ešte som nerobila domáce pláty na Marlenky... asi chytím odvahu a skúsim


  • tatranka, 22. decembra 2013 o 14:37
    @Mojack vieš ja Marlenku robím a mám ju aj tu na Vareche,ale keď som robila medové rezy,mala sa jedno skaramelizované mlieko na viac a tak som s ním urobila plnku do medových rezov.Nenarobila som sa toľko a zdalo sa mi,že sú skoro ako Marlenka.» varecha.pravda.sk/recepty/medova-marlenka-fotorecept/2697...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist