Mätový krém

Mätový krém s jahodami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. V hrnci zohrejeme mlieko. Vložíme doň pár lístkov mäty, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 30 minút lúhovať.
  2. Ručne vymiešame vajíčka, žĺtky a cukor, pridáme precedené mätové mlieko a zmes nalejeme do sklenených zapekacích misiek. Vajíčka nešľaháme mixérom, pretože by sa vytvorila pena, ktorá pri pečení klesne a misky budú poloprázdne.
  3. Misky vložíme do vysokého plechu na pečenie a do výšky asi polovice misiek zalejeme vodou. Vo vodnom kúpeli pečieme pri teplote 170 °C asi 25 minút. Hotový krém vložíme na dve hodiny do chladničky.
  4. Vychladnutý krém ozdobíme nasekanými jahodami, ktoré zmiešame s nasekanými lístkami mäty. Môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy.