Mätový krém
Mätový krém s jahodami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup- V hrnci zohrejeme mlieko. Vložíme doň pár lístkov mäty, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 30 minút lúhovať.
- Ručne vymiešame vajíčka, žĺtky a cukor, pridáme precedené mätové mlieko a zmes nalejeme do sklenených zapekacích misiek. Vajíčka nešľaháme mixérom, pretože by sa vytvorila pena, ktorá pri pečení klesne a misky budú poloprázdne.
- Misky vložíme do vysokého plechu na pečenie a do výšky asi polovice misiek zalejeme vodou. Vo vodnom kúpeli pečieme pri teplote 170 °C asi 25 minút. Hotový krém vložíme na dve hodiny do chladničky.
- Vychladnutý krém ozdobíme nasekanými jahodami, ktoré zmiešame s nasekanými lístkami mäty. Môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy.
|