Mäsové knedličky s paprikou a cestovinami
Autor receptu: artus
"Pestré jedlo z cestovín" -
Cestoviny aj mleté mäso sú obľúbené samy o sebe. Ak má polovica rodiny chuť na mleté mäso a druhá na cestoviny, skúste ich skombinovať v jednom jedle.
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- mleté mäso zmiešame s vajciami, 50 g cibule, strúhankou, 4 lyžicami vody a korením. Z hmoty urobíme guľaté knedličky (máčajte si ruky v studenej vode, aby sa vám mäso nelepilo na ruky), privedieme vývar do varu, dáme doň knedličky a povaríme. (Knedličky môžete i zmraziť varené bez omáčky).
- Privedieme 2 l posolenej vody do varu (+ trošku oleja, aby sa nelepili), vsypeme kolienka a varíme ich asi 12 min. V site prepláchneme studenou vodou.
- Cesnak ošúpeme, posekáme na drobno, maslo speníme pri miernej teplote a cesnak a 50 g cibule podusíme do sklovita. Pridáme múku, vývar z knedličkov, paradajkový pretlak a varíme 5 min.
- Papriku pokrájame na pásiky. Pridáme k omáčke a povaríme. Pridáme kolienka a knedličky. Dochutíme a posypeme petržlenom.
(1 porcia - 2499 joulov/ 297 kalórií)