Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Autor receptu: canadabc
Postup- Masove gulky:
Mlete maso najlepsie mix bravcove/hovadzie zmiesame s vajickom, struhankou, parmezanom a rozotretym cesnakom. Dochutime trochou nasekanej petrzlenovej vnate, vegetou, korenim a solou. Vytvarujeme male gulicky asi 3 cm priemer a dame zachladit. Medzitym si pripravime paradajkovu omacku.
- Paradajkova omacka:
Na olivovom oleji spenime na jemno nakrajanu cibulku a pretlaceny cesnak do leskla. Pridame 2 konzervy drvenych alebo sekanych paradajok v kozerve, paradajkovy pretlak, bobkovy list, chilli papricku (nemusi byt), lyzicku cukru, a dochutime solou a korenim. Konzervy som vymyla trochou vody a aj tu som povyliala do hrnca. Varime na nizkom ohni asi 45 min - 1 hod.
- Nakoniec pridame pripravene gulky a susenu bazalku a varime este 30 min.
Podavame so spagetami alebo inymi cestovanami a posypeme parmezanom.
|