Mäsové guľky s omáčkou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnávajte si chutné a nápadité jedlo.

4
porcie
55 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso zmiešame s vajcom, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, strúhankou, korením, tymiánom, vegetou a troškou soli. Poriadne premiešame a necháme cca 20 min v chladničke odležať, aby sa chute poriadne prepojili.
  2. Zo zmesi vytvarujeme guľky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
  3. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a zalejeme krájanými paradajkami. Varíme na miernom ohni približne 10 minút a potom pridáme pasírované paradajky, víno, cukor, chilli a hovädzí bujón.
  4. Aj naďalej varíme, aby sme dostali omáčku a podľa potreby dochutíme soľou. Hotovú omáčkou zmiešame s upečenými guľkami.
  5. Podravka špagety uvaríme podľa návodu a scedíme ich.
  6. Mäsové guľky podávame spolu s omáčkou a špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou.