Mäsové guľky s omáčkou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a
vychutnávajte si chutné a nápadité jedlo.
4 porcie |
55 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso zmiešame s vajcom, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, strúhankou, korením, tymiánom, vegetou a troškou soli. Poriadne premiešame a necháme cca 20 min v chladničke odležať, aby sa chute poriadne prepojili.
- Zo zmesi vytvarujeme guľky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
- Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a zalejeme krájanými paradajkami. Varíme na miernom ohni približne 10 minút a potom pridáme pasírované paradajky, víno, cukor, chilli a hovädzí bujón.
- Aj naďalej varíme, aby sme dostali omáčku a podľa potreby dochutíme soľou. Hotovú omáčkou zmiešame s upečenými guľkami.
- Podravka špagety uvaríme podľa návodu a scedíme ich.
- Mäsové guľky podávame spolu s omáčkou a špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou.