Mäsové guľky s olivami (fotorecept)

Autor receptu: kabanoska

Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila ho vyskúšať. Človek nikdy nevie čo sa toho vykľuje , kým to nevyskúša.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Pokrájame si baklažán na kocky, cibuľu na hrubšie kocky, cesnak , olivy, vyšľaháme vajce. Do nádoby si dáme mleté mäso /hov., brav., jahň., mix/. Pridáme cibuľu, cesnak, vyšľahané vajce, mätu, štipku muškátového orecha a trocha soli. Vytvarujeme guľky a dáme ich stuhnúť do chladničky .
  3. Do pekáča nalejeme olej a opečieme guličky zo všetkých strán do zlata. Neviem koľko strán majú, tak asi dookola.
  4. Opečené guľky odložíme na tanier a opečieme baklažán.Pridáme rajčiny, víno a ocot. Nasypeme oregáno , škoricu, olivy a trochu soli. Privedieme k varu a vrátime guličky do pekáča. Zakryté varíme asi 45 min do zhustnutia. /necháme to odpariť/
  5. Pri podávaní položíme na vrch taniera kyslú smotanu, alebo grécky jogurt. Ako príloha je doporučený pita chlieb. My sme použili chlebového ježka a výborne sa k tomu hodil.