Mäsové guľky s olivami (fotorecept)
Autor receptu: kabanoska
Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila ho
vyskúšať. Človek nikdy nevie čo sa toho vykľuje , kým to nevyskúša.
6 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Pokrájame si baklažán na kocky, cibuľu na hrubšie kocky, cesnak , olivy, vyšľaháme vajce. Do nádoby si dáme mleté mäso /hov., brav., jahň., mix/. Pridáme cibuľu, cesnak, vyšľahané vajce, mätu, štipku muškátového orecha a trocha soli. Vytvarujeme guľky a dáme ich stuhnúť do chladničky .
- Do pekáča nalejeme olej a opečieme guličky zo všetkých strán do zlata. Neviem koľko strán majú, tak asi dookola.
- Opečené guľky odložíme na tanier a opečieme baklažán.Pridáme rajčiny, víno a ocot.
Nasypeme oregáno , škoricu, olivy a trochu soli. Privedieme k varu a vrátime guličky do
pekáča. Zakryté varíme asi 45 min do zhustnutia. /necháme to odpariť/
- Pri podávaní položíme na vrch taniera kyslú smotanu, alebo grécky jogurt.
Ako príloha je doporučený pita chlieb. My sme použili chlebového ježka a výborne sa k tomu hodil.