Mäsové guľky s kyslou kapustou

majka231 - fotkamajka231, 21. septembra 2012

Suroviny

300 g
150 g
1 ks
5 PL
1 ks
550 g
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme a premiešame s ryžou uvarenou do polomäkka a vajcom.Dochutíme soľou a korením.Na polovici oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuĺu,ku ktorej pridáme kapustu,podusíme a dochutíme rascou,mletou paprikou,cukrom a octom.Z mäsovej zmesi namočenými rukami vo vode formujeme guľky o veľkosti vajca a ukladáme ich do pekáča.Na mäsové guľky dáme podusenú kapustu,podlejeme troškou horúcej vody a prikryté udusíme.Potom guľky vyberieme a kapustu zahustíme zápražkou pripravenou zo zvyšného oleja a múky.Po prevarení guľky znovu vložíme do kapusty.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Do kapusty asi. Ale štipku by som dala aj do mletého mäsa. Ja som varila guľky priamo v kapuste. Dobré sú aj plnené knedle ( zemiakové), alebo plnený kapustný list, ale vždy varím spolu s kapustou.

Pridaj komentár k receptu: