Mäsová roláda s pečenou paprikou (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...roláda z akéhokoľvek mäsa, s pečenou paprikou a šampiňónovou omáčkou...

5-6
porcií
60 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. ...otvoríme si dobré suché víno (ak nám víno nechutí, nedávame ho do jedla, keď nie je dobré na pitie, tak nám pokazí aj jedlo), pripravíme všetky suroviny a dáme piecť papriku, aby sme ju mohli ľahko ošúpať. Po upečení ju dáme do hrnca, prikryjeme a necháme postáť...
  2. ...pokiaľ nám paprika odpočíva, umyjeme mäso a narežeme ho....asi takto...
  3. ...naklepeme, dáme na potravinovú fóliu a ozdobíme balzamikovým krémom...
  4. ...ošúpeme papriku a nakrájame ju. Na kraj mäsa dáme kuraciu pečienku, na ňu sušené paradajky a potom papriku, ktorú potrieme cesnakom, ozdobíme nakrájanou chilli papričkou a pokvapkáme olivovým olejom ...
  5. ...zrolujeme, spojíme ihlicami a vložíme do namočeného rímskeho hrnca, alebo inej nádoby. Na spodok dáme nakrájané paradajky s cibuľou a bazalkou, nálev spravíme z bieleho vína a olivovového oleja...
  6. ...pečieme asi 90 minút pri 200°C...posledných 10 minút odkryté...
  7. ...na masle speníme cibuľku, pridáme šampiňóny a dusíme kým sa neodparí voda, prilejeme smotanu na varenie a keď sa omáčka zredukuje, dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením, pažítkou a niekoľkými kvapkami bieleho suchého vína...
  8. ...ak nám ostala pečená paprika, nakrájame ju, zmiešame s pečenými paradajkami, ochutíme cesnakom, soľou, a čerstvou bazalkou. Podávame napríklad so zemiakovou pastou v lístkovom ceste, alebo s niečím iným. Ak nemáme nejakú surovinu, alebo korenie, nevadí, dôležité je variť s chuťou a láskou....to nahradí aj najlepšie korenia (čítal som na nete)...dobrú chuť