Mäsom plnené palacinky podľa Natálie Hatalovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 17. decembra 2018
Mäsom plnené palacinky podľa Natálie Hatalovej (videorecept)
Foto: tvvarecha

Speváčka Natália Hatalová pozvala štáb TV Varecha do svojej kuchyne a naučila nás jedno zo svojich obľúbených jedál - Palacinky plnené mäsom

45 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Videopostup

Suroviny

Perkelt:
500 g
3 ks
1 strúčik
2 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL
 podľa chuti
Palacinky:
200 g
2 ks
300 ml
200 ml
75 ml
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie pre palacinky: Všetky prísady zmiešame v miske a necháme 10 až 15 minút odležať.

  2. 2

    Panvicu pred prípravou prvej palacinky potrieme trochou oleja a naberačkou dávkujeme cesto na panvicu. Panvicu už potom nie je potrebné potierať olejom.

  3. 3

    Teraz začneme robiť perkelt: Umyjeme mäso umyjeme a nakrájame ho na hrubšie kocky.

  4. 4

    Paradajky a papriky posekáme na malé kocky.

  5. 5

    Jemno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji a pridáme nasekaný cesnak.

  6. 6

    Po chvíľke pridáme mäso a mierne opražíme.

  7. 7

    Nádobu odložíme mimo varnej platne a posypeme mletou červenou paprikou. Ďalej pridáme nakrájané paradajky a papriku a podľa chuti osolíme.

  8. 8

    Zmes pomiešame, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou cca 30 min. Ak máme radi pikantné, môžeme pridať chilli papričku.

  9. 9

    Pokiaľ sa nám perkelt varí, pripravíme si palacinky.

  10. 10

    Z uvareného perkeltu vyberieme kúsky mäsa, ktoré následne rozmixujeme. Zvyšok perkeltu prepasírujeme alebo rozmixujeme na jemno. Zahustíme smotanou na varenie a múkou.

  11. 11

    Rozmixovanou mäsovou zmesou naplníme palacinky. Naplnené palacinky poukladáme do zapekacej misy a podlejeme polovicou perkeltovej šťavy.

  12. 12

    Zapečieme v rúre na 220 stupňoch C po dobu približne 15 min.

  13. 13

    Palacinky servírujeme so zvyškom perkeltovej šťavy. Pridáme kyslú smotanu a petržlenovú vňať na dozdobenie.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: