Mäsom plnené palacinky podľa Natálie Hatalovej videorecept
Speváčka Natália Hatalová pozvala štáb TV Varecha do svojej kuchyne a naučila nás jedno zo svojich obľúbených jedál - Palacinky plnené mäsom
príprava
na 220 °C
Suroviny
| Perkelt: | |
| 500 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| Palacinky: | |
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 300 ml |
|
| 200 ml |
|
| 75 ml |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie pre palacinky: Všetky prísady zmiešame v miske a necháme 10 až 15 minút odležať.
- 2
Panvicu pred prípravou prvej palacinky potrieme trochou oleja a naberačkou dávkujeme cesto na panvicu. Panvicu už potom nie je potrebné potierať olejom.
- 3
Teraz začneme robiť perkelt: Umyjeme mäso umyjeme a nakrájame ho na hrubšie kocky.
- 4
Paradajky a papriky posekáme na malé kocky.
- 5
Jemno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji a pridáme nasekaný cesnak.
- 6
Po chvíľke pridáme mäso a mierne opražíme.
- 7
Nádobu odložíme mimo varnej platne a posypeme mletou červenou paprikou. Ďalej pridáme nakrájané paradajky a papriku a podľa chuti osolíme.
- 8
Zmes pomiešame, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou cca 30 min. Ak máme radi pikantné, môžeme pridať chilli papričku.
- 9
Pokiaľ sa nám perkelt varí, pripravíme si palacinky.
- 10
Z uvareného perkeltu vyberieme kúsky mäsa, ktoré následne rozmixujeme. Zvyšok perkeltu prepasírujeme alebo rozmixujeme na jemno. Zahustíme smotanou na varenie a múkou.
- 11
Rozmixovanou mäsovou zmesou naplníme palacinky. Naplnené palacinky poukladáme do zapekacej misy a podlejeme polovicou perkeltovej šťavy.
- 12
Zapečieme v rúre na 220 stupňoch C po dobu približne 15 min.
- 13
Palacinky servírujeme so zvyškom perkeltovej šťavy. Pridáme kyslú smotanu a petržlenovú vňať na dozdobenie.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu