Maslový banánový chlebík bez lepku

novalim - fotkaNovalim, 6. februára 2018 16:30. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Maslový banánový chlebík bez lepkuFoto: novalim

Banánový chlebík bez lepku je veľmi praktický koláč. Jednak v ňom spotrebujete prebytky z kuchyne (ako napríklad vaječné žĺtky alebo prezretý banán), jednak je to chutný dezert, ktorý ale aj zasýti a preto ho môžete bez obáv zabaliť vašim najbližším na desiatu. Vďaka maslu v ceste je veľmi chutný a jemný, vďaka banánu ostáva vláčny a neschne.

15
porcií
20 min
príprava
45 min
na 190 °C

Suroviny

250 g
150 g
100 g
3 ks
1/2 ks
1 ks (zrelý)
Na polevu:
1 PL
150 g

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si na miernom plameni roztopíme maslo (pozor, nevaríme ho, len zahrejeme do roztopenia) spolu so zrnkami z polovice vanilkového struku. Cukor a žĺtky šľaháme do nadýchaného bledého krému (až peny). Potom do vajíčkovej zmesi preosejeme Promix UNI a gumenou varechou zľahka ale dôkladne vmiešame tak, aby neostali hrudky.

  2. 2

    Zrelý banán rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme ho do cesta, premiešame. Napokon primiešame roztopené maslo s vanilkou a dohladka rozmiešame.

  3. 3

    Cesto nalejeme do vymastenej a vymúčenej formy na chlebík a pečieme asi 45 minút na 190 stupňoch. Po dopečení odskúšame špajľou, či je koláč prepečený a necháme ho vychladnúť.

  4. 4

    Napokon ho vyklopíme z formy, polejme čokoládou roztopenou s lyžicou oleja a polevu necháme stuhnúť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist