Maslové croissanty
Maslové croissanty

Maslové croissanty plnené Nutellou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 20. januára 2023
Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborne pečivo pre deti do školy, na výlety, cesty, raňajky, desiatu či večeru. Jemné, mäkké, voňavé.

16 ks
porcií
60 minút
príprava
17-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
650 g
100 ml vlažné
150 ml vlažná
2 ks
2 ČL
1,5-2 PL
1 bal. čerstvé
250 g čerstvé zmäknuté
Na plnenie:
 (alebo lekvár, džem)
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do vlažného mlieka, vody pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zbytok surovín okrem masla, z ktorých vypracujeme hladké cesto. Cesto hneď preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na väčší plát. Na jednu polovicu cesta poukladáme plátky masla.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Cesto preložíme na seba, opäť rozvaľkáme, rozložíme plátky masla. Postup opakujeme 3x pokiaľ sa nám neminie maslo.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Maslové cesto zložíme.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť aspoň 30 minút.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Pokrájame do tvaru trojuholníkov. Na širšiu stranu dáme plnku, u mňa to bola Nutella.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Zrolujeme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme nakysnúť na plechu 15 minút. Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Rúru predhrejeme 190 stupňov a pečieme 17-20 minút do zlatista. Dobrú chuť.

    Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)  - obrázok 10

Diskusia k receptu

havla
Olinečka, krásne croissanty si napiekla, ale hlavne si sa receptom s nami aj podelila, aby sme si ich mohli aj mi také upiecť. Za to Ti patrí veľké ĎAKUJEME.
Zaujímavé je, že cesto sa po zamiesení hneď rozvaľká a potiera maslom, prekladá a až keď sa minie všetko maslo, cesto sa nechá vykysnúť. To sa mi zdá veľmi šikovný a rýchly postup oproti iným receptom, keď sa po každom prekladaní musí 30 min. čakať na podkysnutie. No musím to určite vyskúšať.
Olinka, aj Ty si pridala recept na neplnené croissanty v decembri 2016 a v ňom sa tiež vymiesené cesto nechá kysnúť a potom sa vaľká, natiera maslom, zasa kysne a to sa opakuje 3 krát. Keď sa pozriem na obidva druhy upečených croissantov na pohľad vyzerajú rovnako, ale postup ich prípravy je dosť rozdielny. Je teda jedno, ktorý postup zvolím, akurát jedny naplním a druhé nie? Verím, Olinka, že napíšeš, aký je vo výsledku pečenia týchto croissantov rozdiel. Ďakujem a nech Ti to tak krásne aj ďalej pečie a hlavne nám to sem aj pridaj.
olinecka
@havla (20.1.2023 18:16)

Jej tak toto som rada že sa recept páči, určite tento nový pridaný recept lepší a bez námahy... Je tam aj foto postup nič sa nedá pokaziť. Aj prázdne(neplnené) sú fantastické.... U nás bolo po nich do dvoch hodín.




olinecka
Dievčatá som rada že recept zaujal ďakujem za nahliadnutie receptu a príjemné komentik, ktoré potešili. Pozdravujem.
havla
@olinecka , tak som tvore croissanty upiekla a naozaj sú moc dobré. Výborne sa s cestom pracovalo a boli rýchlo urobené a dnes aj zjedené. Vnúčatá si zbalili na desiatu a mám ďalšiu objednávku. Olinka ďakujem.... Pridávam aj obrázok, ale robím to prvý raz, tak neviem, či dobre. Uvidíme, alebo nie.


kukulienka71
Práve upečené. Pracovalo sa mi dobre, išlo to rýchlo, práve preto som si ten recept vybrala. Zajtra na raňajky ochutnáme. Plnila som škoricovým kešu krémom.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia