Maslové croissanty

Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborne pečivo pre deti do školy, na výlety, cesty, raňajky, desiatu či večeru. Jemné, mäkké, voňavé.

16 ks
porcií
60 minút
príprava
17-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Do vlažného mlieka, vody pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zbytok surovín okrem masla, z ktorých vypracujeme hladké cesto. Cesto hneď preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  3. Cesto rozvaľkáme na väčší plát. Na jednu polovicu cesta poukladáme plátky masla.
  4. Cesto preložíme na seba, opäť rozvaľkáme, rozložíme plátky masla. Postup opakujeme 3x pokiaľ sa nám neminie maslo.
  5. Maslové cesto zložíme.
  6. Zakryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť aspoň 30 minút.
  7. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske.
  8. Pokrájame do tvaru trojuholníkov. Na širšiu stranu dáme plnku, u mňa to bola Nutella.
  9. Zrolujeme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme nakysnúť na plechu 15 minút. Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  10. Rúru predhrejeme 190 stupňov a pečieme 17-20 minút do zlatista. Dobrú chuť.