Maslové croissanty
Maslové croissanty plnené Nutellou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborne pečivo pre deti do školy, na výlety, cesty, raňajky,
desiatu či večeru. Jemné, mäkké, voňavé.
16 ks porcií |
60 minút príprava |
17-20 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Do vlažného mlieka, vody pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zbytok surovín okrem masla, z ktorých vypracujeme hladké cesto. Cesto hneď preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme na väčší plát. Na jednu polovicu cesta poukladáme plátky masla.
- Cesto preložíme na seba, opäť rozvaľkáme, rozložíme plátky masla. Postup opakujeme 3x pokiaľ sa nám neminie maslo.
- Maslové cesto zložíme.
- Zakryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť aspoň 30 minút.
- Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske.
- Pokrájame do tvaru trojuholníkov. Na širšiu stranu dáme plnku, u mňa to bola Nutella.
- Zrolujeme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme nakysnúť na plechu 15 minút. Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Rúru predhrejeme 190 stupňov a pečieme 17-20 minút do zlatista. Dobrú chuť.