Maslová tekvica s fazuľou (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Dnes som mala lenivý deň. Prechádzka krásnou zasneženou krajinou, lebo dnes od večera do rána nám konečne napadal sneh a komu sa chce variť, ak veľmi nemusí? V Kauflande mali ponuku maslových tekvíc z Talianska. Mimo sezóny zväčša nekupujem a zo Španielska už vôbec nič, od kedy som čítala, ako pestujú. Ale bola tam aj taká malá, tak pridávam zasa jeden rýchly recept.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravila som si potrebné.....
  2. Tekvicu som olúpala, vybrala semienka, aj mierne drevité časti - fúzy a nakrájala na kocky. A pridávam obrázok, ako nám napadalo.
  3. Dala som na plech, mierne osolila, okorenila a posypala rascou, lebo tú dávam všelikde. A poliala trochu prepusteným maslom. Paprika bude na olovrant,na tanier mi napokon akosi nepasovala.
  4. Piekla som asi 30 min.,malé kocky boli skoro prepečené. Medzitým som dala na prepustené maslo do rajničky pár škvariek slaniny, len pre chuť. Pridala som trocha klobásy, nakrájanú na štvrťky, trocha upražila, potom 1/2 nakrájanej cibule a cesnak, trocha upražila do sklovita a zaliala fazuľou v paradajkovej omáčke. Konzervy používam zriedka, lebo mám dosť suchej. Ale chcem rýchly obed, tak prečo nie? Veď prechádzka je užitočnejšia, ako stáť za sporákom :-). Ešte nestihli ani chodník upraviť...
  5. Fazuľa je mäkká, stačilo trocha prevariť, tekvica upečená a obed hotový za 30 minút. Prílohu som nerobila, aj tak je obed sýty. Hladoši si pridajú chlieb, ale mne bezlepkový nechýba. A posledný obrázok zasnežených stromov. A pretože hlad je najlepší kuchár, aj takôto mi chutilo. Neviem, či niekoho inšpirujem. Ale ak áno,tak dobrú chuť:-).