Foto: kecemis
Tato zdrava, vegetarianska omacka je vynikajuca s pastou a cerstvou zeleninou. Ale moze byt tiez pouzita ako omacka k pecenemu mesu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tekvicu som ocistil a pokrajal na priblizne 1 cm kocky. Dal som ich na plech vystlaty papierom. Rozmiesal som si olivovy olej so solou, korenim a muskatovym orieskom, mletym a priemiesal som s tekvicou a dal do rury vyhriatej na 200 stupnov. Piekol som asi 25-30 minut, pokial okraje tekvice nezacali hnednut.
-
2
Vybral som tekvicu a nehal asi 10 minut vychladnut. Potom som dal do food processoru tekvicu, vyvar a mixoval do jemna. Pridal som balzamikovy ocot a ak treba este sol a korenie. Este raz som premiesal a naplnil do poharikov. Potom to dam do chladnicky, kde mi vydrzi mesiac.. Mne vyslo priblizne 0.5 l.
Diskusia k receptu