Maslová tekvica s balsamikom ako omáčka

kecemis - fotkakecemis, 9. októbra 2015
Maslová tekvica s balsamikom ako omáčka
Foto: kecemis

Tato zdrava, vegetarianska omacka je vynikajuca s pastou a cerstvou zeleninou. Ale moze byt tiez pouzita ako omacka k pecenemu mesu.

8-10
porcií
45 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 PL
1/4 ČL
1/2 ČL mletý
3/4 - 1 hrnček
1 1/4 PL
1/4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu som ocistil a pokrajal na priblizne 1 cm kocky. Dal som ich na plech vystlaty papierom. Rozmiesal som si olivovy olej so solou, korenim a muskatovym orieskom, mletym a priemiesal som s tekvicou a dal do rury vyhriatej na 200 stupnov. Piekol som asi 25-30 minut, pokial okraje tekvice nezacali hnednut.

    Maslová tekvica s balsamikom ako omáčka - obrázok 1
  2. 2

    Vybral som tekvicu a nehal asi 10 minut vychladnut. Potom som dal do food processoru tekvicu, vyvar a mixoval do jemna. Pridal som balzamikovy ocot a ak treba este sol a korenie. Este raz som premiesal a naplnil do poharikov. Potom to dam do chladnicky, kde mi vydrzi mesiac.. Mne vyslo priblizne 0.5 l.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: