Maslová tekvica s balsamikom ako omáčka

Autor receptu: kecemis

Tato zdrava, vegetarianska omacka je vynikajuca s pastou a cerstvou zeleninou. Ale moze byt tiez pouzita ako omacka k pecenemu mesu.

8-10
porcií
45 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu som ocistil a pokrajal na priblizne 1 cm kocky. Dal som ich na plech vystlaty papierom. Rozmiesal som si olivovy olej so solou, korenim a muskatovym orieskom, mletym a priemiesal som s tekvicou a dal do rury vyhriatej na 200 stupnov. Piekol som asi 25-30 minut, pokial okraje tekvice nezacali hnednut.
  2. Vybral som tekvicu a nehal asi 10 minut vychladnut. Potom som dal do food processoru tekvicu, vyvar a mixoval do jemna. Pridal som balzamikovy ocot a ak treba este sol a korenie. Este raz som premiesal a naplnil do poharikov. Potom to dam do chladnicky, kde mi vydrzi mesiac.. Mne vyslo priblizne 0.5 l.