MarlenkaFoto: juliq023
120 min
príprava
20 - 25 min
na 180 °C

Suroviny

100 g
300 g
4 lyžice
1 lyžica
1 lyžica
3 ks
700 g
2-4 lyžice
250 g
2 ks
1 ks
600 ml
3-4 lyžice
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Nad parou v "kastróly" si vyšľaháme 100g Palmarinu s 300g krištáľového cukru a 4 lyžice medu. Keď je masa rozpustená v šálke si zmiešame ocot a sódu bikarbónu a vylejeme do kastróla. Za stáleho miešania pridáme vajcia a dobre vymiešame.

  2. 2

    Potom odstavíme z ohňa, primiešame múku a kakao - dobre zhnieteme a okamžite rozdelíme cesto na 6 rovnakých častí -kým je teplé! (Ak by bolo cesto príliš neforemné pri hnetení pridáme trošičku teplého mlieka).

  3. 3

    Každý zo 6 častí rozvaľkáme čo najtenšie a na rovnaké pláty a pečieme na opačnej strane plechu na nepriľnavom papieri na pečenie 5-8min.

  4. 4

    Kým nám pláty vychladnú, pripravíme plnku: V 600 ml mlieka uvaríme 2 pudingy (môžu byť karamelové, kakaové alebo vanilkové) s 3-4 lyžicami cukru a necháme dobre vychladnúť.

  5. 5

    Vymixujeme si Heliu s karamelovým salkom a postupne do tejto masy pridáme vychladnutý puding. Všetko spolu dobre vymixujeme.

  6. 6

    Postupne si na každý jeden plát rozotrieme rovnaké množstvo plnky a ukladáme na seba.

  7. 7

    Potrieme aj vrchný - posledný plát. No a navrch môžeme dať zdobenie ( hnedé, farebné ).

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist