príprava
na 180 °C
Suroviny
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 700 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2-4 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 600 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Nad parou v "kastróly" si vyšľaháme 100g Palmarinu s 300g krištáľového cukru a 4 lyžice medu. Keď je masa rozpustená v šálke si zmiešame ocot a sódu bikarbónu a vylejeme do kastróla. Za stáleho miešania pridáme vajcia a dobre vymiešame.
- 2
 Potom odstavíme z ohňa, primiešame múku a kakao - dobre zhnieteme a okamžite rozdelíme cesto na 6 rovnakých častí -kým je teplé! (Ak by bolo cesto príliš neforemné pri hnetení pridáme trošičku teplého mlieka).
- 3
 Každý zo 6 častí rozvaľkáme čo najtenšie a na rovnaké pláty a pečieme na opačnej strane plechu na nepriľnavom papieri na pečenie 5-8min.
- 4
 Kým nám pláty vychladnú, pripravíme plnku: V 600 ml mlieka uvaríme 2 pudingy (môžu byť karamelové, kakaové alebo vanilkové) s 3-4 lyžicami cukru a necháme dobre vychladnúť.
- 5
 Vymixujeme si Heliu s karamelovým salkom a postupne do tejto masy pridáme vychladnutý puding. Všetko spolu dobre vymixujeme.
- 6
 Postupne si na každý jeden plát rozotrieme rovnaké množstvo plnky a ukladáme na seba.
- 7
 Potrieme aj vrchný - posledný plát. No a navrch môžeme dať zdobenie ( hnedé, farebné ).
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu