Foto: juliq023
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
300 g |
|
4 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
3 ks |
|
700 g |
|
2-4 lyžice |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
600 ml |
|
3-4 lyžice |
|
Postup
-
1
Nad parou v "kastróly" si vyšľaháme 100g Palmarinu s 300g krištáľového cukru a 4 lyžice medu. Keď je masa rozpustená v šálke si zmiešame ocot a sódu bikarbónu a vylejeme do kastróla. Za stáleho miešania pridáme vajcia a dobre vymiešame.
- 2
Potom odstavíme z ohňa, primiešame múku a kakao - dobre zhnieteme a okamžite rozdelíme cesto na 6 rovnakých častí -kým je teplé! (Ak by bolo cesto príliš neforemné pri hnetení pridáme trošičku teplého mlieka).
- 3
Každý zo 6 častí rozvaľkáme čo najtenšie a na rovnaké pláty a pečieme na opačnej strane plechu na nepriľnavom papieri na pečenie 5-8min.
- 4
Kým nám pláty vychladnú, pripravíme plnku: V 600 ml mlieka uvaríme 2 pudingy (môžu byť karamelové, kakaové alebo vanilkové) s 3-4 lyžicami cukru a necháme dobre vychladnúť.
- 5
Vymixujeme si Heliu s karamelovým salkom a postupne do tejto masy pridáme vychladnutý puding. Všetko spolu dobre vymixujeme.
- 6
Postupne si na každý jeden plát rozotrieme rovnaké množstvo plnky a ukladáme na seba.
- 7
Potrieme aj vrchný - posledný plát. No a navrch môžeme dať zdobenie ( hnedé, farebné ).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu