« Naspäť na tento recept

Marlenka verzia na vytlačenie



Autor receptu: juliq023

Postup receptu

Nad parou v "kastróly" si vyšľaháme 100g Palmarinu s 300g krištáľového cukru a 4 lyžice medu. Keď je masa rozpustená v šálke si zmiešame ocot a sódu bikarbónu a vylejeme do kastróla. Za stáleho miešania pridáme vajcia a dobre vymiešame.

Potom odstavíme z ohňa, primiešame múku a kakao - dobre zhnieteme a okamžite rozdelíme cesto na 6 rovnakých častí -kým je teplé! (Ak by bolo cesto príliš neforemné pri hnetení pridáme trošičku teplého mlieka).

Každý zo 6 častí rozvaľkáme čo najtenšie a na rovnaké pláty a pečieme na opačnej strane plechu na nepriľnavom papieri na pečenie 5-8min.

Kým nám pláty vychladnú, pripravíme plnku: V 600 ml mlieka uvaríme 2 pudingy (môžu byť karamelové, kakaové alebo vanilkové) s 3-4 lyžicami cukru a necháme dobre vychladnúť.

Vymixujeme si Heliu s karamelovým salkom a postupne do tejto masy pridáme vychladnutý puding. Všetko spolu dobre vymixujeme.

Postupne si na každý jeden plát rozotrieme rovnaké množstvo plnky a ukladáme na seba.

Potrieme aj vrchný - posledný plát. No a navrch môžeme dať zdobenie ( hnedé, farebné ).

Suroviny




120
minút
príprava
20 - 25
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist