Marlenka
	        Autor receptu: vevuska94
	         
	        
	        Je to finančné naročný zakusok.
| 		  
				  	  
				  	48 porcií  | 
				  	  
				  	1,5 h. minút príprava  | 
				  	  
				  	8-10 minút  na 200 °C  | 
Suroviny
Cesto:- 0,500 kg hera
 - 0,300 kg med
 - 0,600 kg cukor kryštál
 - 0,180 l mlieko
 - 0,800 kg múka hladká
 - 0,030 g sóda bikarbóna
 - 0,300 kg vajcia
 
KREM:- 0,920 l mlieko
 - 0,350 kg múka hrubá
 - 0,170 kg cukor kryštál
 - 0,400 kg hera
 - 1 ks salko
 - 0,050 l rum
 
DOHOTOVENIE:- 0,100 kg orechy vlašské mleté
 - 0,100 omrviny z okrajov
 - 0,050 g čokomiror tmavý
 
Postup
- Cesto:V hrnci rozpustíme heru,med,cukor a mlieko.Zahrievame do horúca a primiešame preosiatu múku so sodou bikarbonou.Stále miešame na sporáku až sa suroviny spoja.
( POZOR, ABY NEPRIHORELO ! ).dáme mierne vychladnúť,pridáme vajcia a ručne dobre premiešame.Rozdelime na 6 pelchov pokrytich masným papierom a pečieme pribležne 8-10 minút. ( Pozor rýchlo tmavne, po stmavnutí povrch pokryjeme mastným papierom a dopečieme! ) Upečené platy si naukladame na seba a odrežeme kraje korpusou ( zarovname) a odrezky si pomelieme na orechovom mlynčeku na omrviny.
 - Pláty potierame 6x krémom, posledný potrieme na povrchu a bohato posypeme zmesou omrvín zmiešaných s mletými orechami.Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie do druheho dna. Stuhnuté krájame na 48 ks. 6 na dlhej strane,4 na kratšej strane a  este sikmo na trojuholniky.
 - Krém:Z mlieka ,cukru a hrubej múky uvaríme hustú kašu,ktorú necháme vychladnuť.
Potom vyšľaháme na hladko,pridáme heru a šľaháme 10 minút.Pridáme salko,prešľaháme a po kvapkách pridávame rum.
 - Dohotovenie:Pokrájane rezy prefrkame čokomirrorom.
( čokomirror- je poleva čokoladova ktora netuhne )