Marlenka

Autor receptu: vevuska94

Je to finančné naročný zakusok.

48
porcií
1,5 h. minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto:V hrnci rozpustíme heru,med,cukor a mlieko.Zahrievame do horúca a primiešame preosiatu múku so sodou bikarbonou.Stále miešame na sporáku až sa suroviny spoja. ( POZOR, ABY NEPRIHORELO ! ).dáme mierne vychladnúť,pridáme vajcia a ručne dobre premiešame.Rozdelime na 6 pelchov pokrytich masným papierom a pečieme pribležne 8-10 minút. ( Pozor rýchlo tmavne, po stmavnutí povrch pokryjeme mastným papierom a dopečieme! ) Upečené platy si naukladame na seba a odrežeme kraje korpusou ( zarovname) a odrezky si pomelieme na orechovom mlynčeku na omrviny.
  2. Pláty potierame 6x krémom, posledný potrieme na povrchu a bohato posypeme zmesou omrvín zmiešaných s mletými orechami.Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie do druheho dna. Stuhnuté krájame na 48 ks. 6 na dlhej strane,4 na kratšej strane a este sikmo na trojuholniky.
  3. Krém:Z mlieka ,cukru a hrubej múky uvaríme hustú kašu,ktorú necháme vychladnuť. Potom vyšľaháme na hladko,pridáme heru a šľaháme 10 minút.Pridáme salko,prešľaháme a po kvapkách pridávame rum.
  4. Dohotovenie:Pokrájane rezy prefrkame čokomirrorom. ( čokomirror- je poleva čokoladova ktora netuhne )