Marlenka zo salka fotorecept

kacenka45 - bez fotkykacenka45, 15. marca 2015
Marlenka zo salka (fotorecept)
Foto: kacenka45

Recept mám od kolegyne a je famózny :)

15
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
400 g
250 g
3 ks
3 PL
1 PL
trochu
Plnka:
375 g
600 g
Na ozdobu:
hrsť mleté
1 ks
 pomleté




Postup

  1. 1

    Cesto: Nad parou (vo vodnom kúpeli) si rozpustíme 1 celé maslo.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je maslo rozpustené pridáme 3 PL medu.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je med roztopený pridám 3 vajíčka.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď premiešame vajíčka pridáme práškový cukor.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa cukor roztopí pridáme múku a sódu bikarbónu.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako posledné pridáme troška mlieka. To podľa oka:-)

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto bude hotové keď sa pekne bude odliepať od hrnčeka. Keď máme cesto hotové rozdelíme ho na 3 časti, pretože budeme potrebovať 3 pláty.

  8. 8

    Po rozdelení cesta si na plech dám papier na pečenie a dám prvý diel cesta.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto sa horšie rozotiera ale marlenka stojí za to :) Rozotierame až tesne po okraj !!! Pečieme na 175 C cca 10-12 min., hotové je keď okraje sú tmavé akoby sa už pomalinky pripekali. S cestom narábame opatrne je krehké a mohlo by sa zlomiť.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto upečieme aj posledné 2 platy.Opatrne ho vyklopíme na plech a dáme dole papier na pečenie a necháme vychladnúť. Na cesto budeme plnku natierať tak, že cesto musí byť vyklopené opačne, t.j. vrchná časť bude na plechu.

  11. 11

    Takto vyzerajú tri upečené pláty.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Z plátov orežeme okraje a tie odložíme, pretože to použijeme na posýpku.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pripravíme si plnku. V miske si vyšľahám zmäknuté maslo, potom pridám salko SALKO NEVARIŤ !!!Plnku si rozdelíme na 3 časti.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Plnka je vyšlahaná a môžeme natierať. Na prvý plát dáme prvú časť, prvú preto lebo som povedala , že ju rozdelíme na 3 časti.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na natretý plát položíme druhý plát ktorý tiež natrieme plnkou.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    No a nakoniec pridáme posledný plát na ten treba nechať plnky viac pretože tá musí vystačiť aj na okraje marlenky.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Nakoniec marlenku dozdobíme. Pripravíme si odrezky z cesta ktoré rozmrvím na najmenšie kúsky, hrsť mletých orechov a jedno pikao.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Ako prvý krok posypeme odrezkami ale aj kraje.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Potom posypeme iba vrch mletými orechami.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    a nakoniec polejeme pikaom.

    Marlenka zo salka (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    HOTOVO - už iba dať stuhnúť na 3 hodky do chladničky. Ja ju mám rada aj prihriatú v mikrovlnke pretože všetko chytí správnu chuť, ale chlapovi sa ohriata nepáči. DOBRÚ CHUŤ :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
@kecenka45 , dala si sem dobrý recept, ja síce neviem presný postup na marlenku, ale páči sa mi aj tento tvoj. Ja by som ale dala orechy ( oriešky) aj do toho krému - plnky, lebo ich mám rada a videlo by sa mi to viac marlenkovské:))) Ukladám si do KK, dala si pekný a zrozumiteľný postup.
martamm
@kacenka55 , pekne si sa pohrala s týmto receptom, krásny a zrozumiteľný fotopostup určite pomôže každému, kto sa odhodlá tento sladký koláčik pripraviť, ja Ti dávam 1* :)
frona
Piekla som aj ja takúto Marlenku.....bola výborná. Mala chuť ako arménsky medový koláč. Mali sme na návšteve Arména a veeeeľmi mu chutil




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia