Marlenka zo salka (fotorecept)

Autor receptu: kacenka45

Recept mám od kolegyne a je famózny :)

15
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Nad parou (vo vodnom kúpeli) si rozpustíme 1 celé maslo.
  2. Keď je maslo rozpustené pridáme 3 PL medu.
  3. Keď je med roztopený pridám 3 vajíčka.
  4. Keď premiešame vajíčka pridáme práškový cukor.
  5. Keď sa cukor roztopí pridáme múku a sódu bikarbónu.
  6. Ako posledné pridáme troška mlieka. To podľa oka:-)
  7. Cesto bude hotové keď sa pekne bude odliepať od hrnčeka. Keď máme cesto hotové rozdelíme ho na 3 časti, pretože budeme potrebovať 3 pláty.
  8. Po rozdelení cesta si na plech dám papier na pečenie a dám prvý diel cesta.
  9. Cesto sa horšie rozotiera ale marlenka stojí za to :) Rozotierame až tesne po okraj !!! Pečieme na 175 C cca 10-12 min., hotové je keď okraje sú tmavé akoby sa už pomalinky pripekali. S cestom narábame opatrne je krehké a mohlo by sa zlomiť.
  10. Takto upečieme aj posledné 2 platy.Opatrne ho vyklopíme na plech a dáme dole papier na pečenie a necháme vychladnúť. Na cesto budeme plnku natierať tak, že cesto musí byť vyklopené opačne, t.j. vrchná časť bude na plechu.
  11. Takto vyzerajú tri upečené pláty.
  12. Z plátov orežeme okraje a tie odložíme, pretože to použijeme na posýpku.
  13. Pripravíme si plnku. V miske si vyšľahám zmäknuté maslo, potom pridám salko SALKO NEVARIŤ !!!Plnku si rozdelíme na 3 časti.
  14. Plnka je vyšlahaná a môžeme natierať. Na prvý plát dáme prvú časť, prvú preto lebo som povedala , že ju rozdelíme na 3 časti.
  15. Na natretý plát položíme druhý plát ktorý tiež natrieme plnkou.
  16. No a nakoniec pridáme posledný plát na ten treba nechať plnky viac pretože tá musí vystačiť aj na okraje marlenky.
  17. Nakoniec marlenku dozdobíme. Pripravíme si odrezky z cesta ktoré rozmrvím na najmenšie kúsky, hrsť mletých orechov a jedno pikao.
  18. Ako prvý krok posypeme odrezkami ale aj kraje.
  19. Potom posypeme iba vrch mletými orechami.
  20. a nakoniec polejeme pikaom.
  21. HOTOVO - už iba dať stuhnúť na 3 hodky do chladničky. Ja ju mám rada aj prihriatú v mikrovlnke pretože všetko chytí správnu chuť, ale chlapovi sa ohriata nepáči. DOBRÚ CHUŤ :-)