Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka sprudka opečieme zo všetkých strán a namarinujeme do zredukovanej ananásovej šťavy so sójovou omáčkou, čerstvým zázvorom a kúskom wasabi.
  2. Ryžové rezance namočíme do horúcej vody a necháme zmäknúť. Nakladaný zázvor nakrájame na tenké rezance a zmiešame s nasekaným koriandrom. Dochutíme olejom, ryžovým octom, soľou a korením.
  3. Náš tip: Sezamové semienka prospievajú zdraviu - očiam, koži, nechtom a vlasom. Obsahujú veľa bielkovín, asi 14 % sacharidov, fosfor, draslík, horčík a vápnik (niekoľkokrát viac ako mlieko), železo, meď a mangán.