Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka sprudka opečieme zo všetkých strán a namarinujeme do zredukovanej ananásovej šťavy so sójovou omáčkou, čerstvým zázvorom a kúskom wasabi.
- Ryžové rezance namočíme do horúcej vody a necháme zmäknúť. Nakladaný zázvor nakrájame na tenké rezance a zmiešame s nasekaným koriandrom. Dochutíme olejom, ryžovým octom, soľou a korením.
- Náš tip: Sezamové semienka prospievajú zdraviu - očiam, koži, nechtom a vlasom. Obsahujú veľa bielkovín, asi 14 % sacharidov, fosfor, draslík, horčík a vápnik (niekoľkokrát viac ako mlieko), železo, meď a mangán.
|