Marinovaný losos v citrónovo-kôprovej omáčke

babsicok - fotkababsicok, 26. mája 2015
Marinovaný losos v citrónovo-kôprovej omáčke
Foto: babsicok

Milujem lososa na všetky možné spôsoby a tento recept milujem pretože tá omáčka sa k nemu skvelo hodí a chuťovo je výborná :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Marináda:
1 PL
1 PL čerstvý
1 ČL
3 PL
2 PL
 sušený
4 ks čerstvé filety
Omáčka:
180 g
1 PL
1 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky prísady na marinádu spolu zamiešame a nalejeme do misky kde pridáme lososa. Nechame odležat kým si pripravíme omáčku.

  2. 2

    Všetky ingrediencie na omačku zamiešame v miske. V prípade že je veľmi hustá omáčka môžme pridať trošku sladkej smotany na jej zriedenie.

  3. 3

    Vyberieme si menší plech na pečenie, vložíme marinovaného lososa, zalejeme ho omáčkou a necháme piecť 20 minút, v prípade že máte radšej viac upečeného tak 25 minút pri teplote 180 stupňov.

  4. 4

    Ako prílohu som použila mix mrazenej zeleniny ktorú som opiekla na masle (veľa masla :)), pridala čierne korenie, soľ, sušený cesnak a použila som zmes korenia na pečené zemiaky čo tej zelenine dodalo super chuť :) Je to vynikajúce s omáčkou!

Diskusia k receptu

babidka
Je to velmi pekny recept .Lososa jeme dost casto a tak kazdy dobry novy recept vitam s radostou :-)