Marinovaný losos v citrónovo-kôprovej omáčke
Autor receptu: babsicok
Milujem lososa na všetky možné spôsoby a tento recept milujem pretože tá omáčka sa k nemu
skvelo hodí a chuťovo je výborná :)
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky prísady na marinádu spolu zamiešame a nalejeme do misky kde pridáme lososa. Nechame odležat kým si pripravíme omáčku.
- Všetky ingrediencie na omačku zamiešame v miske. V prípade že je veľmi hustá omáčka môžme pridať trošku sladkej smotany na jej zriedenie.
- Vyberieme si menší plech na pečenie, vložíme marinovaného lososa, zalejeme ho omáčkou a necháme piecť 20 minút, v prípade že máte radšej viac upečeného tak 25 minút pri teplote 180 stupňov.
- Ako prílohu som použila mix mrazenej zeleniny ktorú som opiekla na masle (veľa masla :)), pridala čierne korenie, soľ, sušený cesnak a použila som zmes korenia na pečené zemiaky čo tej zelenine dodalo super chuť :) Je to vynikajúce s omáčkou!