Marinovaný losos v citrónovo-kôprovej omáčke

Autor receptu: babsicok

Milujem lososa na všetky možné spôsoby a tento recept milujem pretože tá omáčka sa k nemu skvelo hodí a chuťovo je výborná :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady na marinádu spolu zamiešame a nalejeme do misky kde pridáme lososa. Nechame odležat kým si pripravíme omáčku.
  2. Všetky ingrediencie na omačku zamiešame v miske. V prípade že je veľmi hustá omáčka môžme pridať trošku sladkej smotany na jej zriedenie.
  3. Vyberieme si menší plech na pečenie, vložíme marinovaného lososa, zalejeme ho omáčkou a necháme piecť 20 minút, v prípade že máte radšej viac upečeného tak 25 minút pri teplote 180 stupňov.
  4. Ako prílohu som použila mix mrazenej zeleniny ktorú som opiekla na masle (veľa masla :)), pridala čierne korenie, soľ, sušený cesnak a použila som zmes korenia na pečené zemiaky čo tej zelenine dodalo super chuť :) Je to vynikajúce s omáčkou!