Kurací steak

Marinované kuracie steaky s grilovaným ananásom a karibskou salsou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čerstvý ananás nakrájame. 250 g z neho odoberieme do misky na marinádu, pridáme zvyšné ingrediencie na marinádu, rozmixujeme a asi polovicu marinády odložíme na neskôr. Kuracie steaky vložíme do marinády a necháme odležať.
  2. Med a odloženú polovicu marinády zvaríme v hrnci na hustú omáčku.
  3. Kuracie steaky dáme na rozpálený gril potretý olejom. Opekáme z oboch strán asi 5 minút. Mäso priebežne potierame hustou medovou marinádou. Hotové steaky zložíme z grilu a na záver potrieme zvyšnou marinádou. Ananás opekáme na grile spoločne s mäsom.
  4. Suroviny na salsu najemno nasekáme, vmiešame olej a dochutíme soľou.
  5. Grilované kuracie steaky podávame so salsou a s grilovaným ananásom.