Marinované calamari (Squid-Chobotnica)
Autor receptu: honestka
KALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci zo zaciatku mi bolo divne na cokolvek sa iba pozriet o com som dovtedy iba pocula, ze mozeme papat z morskych "čudov".
Tuto rybu pripravujeme velmi kratko, dlhe smazenie z nej urobi "Gumovu Strukturu". Robim ju takto marinovanu a podavam ako predjedlo, alebo spolu s cestovinami a salatom (je to vynikajuce plnohodnotne jedlo). Taktiez ju vyprazame a podavame rovnako ako predjedlo. Obidva sposoby su velmi chutne.
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise vymiešame citrónovou šťavu, cesnak a olivový olej.
Pridame Kalamáre pokrajane na kruzky (nie velmi tenke tak 1 cm), dobre premiesame, aby sa vsetko pokrylo marinadou a odlozime do chladnicky aspon na 3 hodiny, alebo cez noc.
Takto marinovane prenesieme do veľkej panvici (dobre sa to robi vo Wok), alebo vo velkom palacinkari opekame na prudkom ohni pricom ich stale musime prehadzovat. asi tak 3-4 minúty.
Vieme, ze su hotove ked su oblednute troska akoby napuchnu a okraje maju opecene.
Nepredlzujte cas, ked vidite, ze su 'napuchnute a beleju' treba skoncit a okamzite daz z ohna prec.
- Kalamáre preložime na servirovaciu misu, polejeme dressingom, posypeme petrzlenovou vniatkou a podávame takto pripravene samostatne, alebo spolu s cestovinami ako hlavne jedlo.