Marinované calamari (Squid-Chobotnica)

Autor receptu: honestka

KALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci zo zaciatku mi bolo divne na cokolvek sa iba pozriet o com som dovtedy iba pocula, ze mozeme papat z morskych "čudov". Tuto rybu pripravujeme velmi kratko, dlhe smazenie z nej urobi "Gumovu Strukturu". Robim ju takto marinovanu a podavam ako predjedlo, alebo spolu s cestovinami a salatom (je to vynikajuce plnohodnotne jedlo). Taktiez ju vyprazame a podavame rovnako ako predjedlo. Obidva sposoby su velmi chutne.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mise vymiešame citrónovou šťavu, cesnak a olivový olej. Pridame Kalamáre pokrajane na kruzky (nie velmi tenke tak 1 cm), dobre premiesame, aby sa vsetko pokrylo marinadou a odlozime do chladnicky aspon na 3 hodiny, alebo cez noc. Takto marinovane prenesieme do veľkej panvici (dobre sa to robi vo Wok), alebo vo velkom palacinkari opekame na prudkom ohni pricom ich stale musime prehadzovat. asi tak 3-4 minúty. Vieme, ze su hotove ked su oblednute troska akoby napuchnu a okraje maju opecene. Nepredlzujte cas, ked vidite, ze su 'napuchnute a beleju' treba skoncit a okamzite daz z ohna prec.
  2. Kalamáre preložime na servirovaciu misu, polejeme dressingom, posypeme petrzlenovou vniatkou a podávame takto pripravene samostatne, alebo spolu s cestovinami ako hlavne jedlo.