Foto: elixir
Podľa tohoto receptu mamička pekáva odkedy som bola malá. Počas tých rokov už naň urobila mnoho variácií, obmieňa ovocie, raz je cesto kokosové, potom Zobraziť celý popisPodľa tohoto receptu mamička pekáva odkedy som bola malá. Počas tých rokov už naň urobila mnoho variácií, obmieňa ovocie, raz je cesto kokosové, potom zase kakaové... a domácich maškrtníkov vždy zastaví iba prázdny plech. :)
príprava
na 160 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
14 ks (menšie) |
|
(na vymastenie plechu) |
|
(na vysypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Marhule vopred umyjeme, prepolíme a odkôstkujeme, plech potrieme maslom a obsypeme múkou.
- 2
Múku patriacu do cesta, prášok do pečiva a cukor preosejeme. Dôkladne a rýchlo ich premiešame so zvyšnými surovinami do cesta a vzniknuté cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na pripravený plech.
- 3
Potom naň poukladáme polovice marhúľ a dáme piecť pri 160°C. Po približne 15 minútach koláč zakryjeme papierom na pečenie (keď už hnedne do zlatista), aby neskôr nezhorel a ešte zhruba 10 minút dopečieme (koláč kontrolujeme špáradlom).
- 4
Po upečení ho necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom.
- 5
Jednotka hrnček má v recepte objem 250 ml. Množstvo cesta vychádza pre 29 x 25 cm plech.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vydarený koláč..vydarená dcéra..
:-)