Marhuľové muffiny s levanduľou
foodblog Medové motúzy, 3. augusta 2022

Foto: Jana Štrbková
Mäkučké a vláčne, také sú tieto muffiny. A keď ich budete podávať s levanduľou v cukre, budete sa cítiť ako vo francúzskom Provensalsku.
Zdroj: foodblog Medové motúzy
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| 120 g |
|
| 65 g |
|
| 2 ks |
|
| 250 ml |
|
| 200 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 350 g čerstvé |
|
| Levanduľa v cukre: | |
| 12 vetvičiek |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si levanduľu v cukre. Bielok vyšľaháme v miske na jemnú tekutú penu. Kvety levandule namáčame v bielku a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kvietok posypeme krupicovým cukrom a necháme sušiť v rúre vyhriatej na 100 °C pri pootvorených dvierkach rúry asi 1 hodinu.
- 2
Rúru vyhrejeme na 190 °C.
- 3
Zmäknuté maslo s medom vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme najskôr jedno, potom druhé vajíčko, prilievame po troche kefír. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a štipkou soli.
- 4
Cestom naplníme 12 košíčkov na muffiny. Dovnútra každého muffinu poukladáme na väčšie kusy nakrájané marhule.
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25–30 minút. Upečené muffiny ozdobíme levanduľou v cukre.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu