Marhuľové muffiny s levanduľou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 3. augusta 2022
Marhuľové muffiny s levanduľou
Foto: Jana Štrbková

Mäkučké a vláčne, také sú tieto muffiny. A keď ich budete podávať s levanduľou v cukre, budete sa cítiť ako vo francúzskom Provensalsku.
Zdroj: foodblog Medové motúzy

12 ks
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

120 g
65 g
2 ks
250 ml
200 g
1 ČL
1/4 ČL
350 g čerstvé
Levanduľa v cukre:
12 vetvičiek
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si levanduľu v cukre. Bielok vyšľaháme v miske na jemnú tekutú penu. Kvety levandule namáčame v bielku a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kvietok posypeme krupicovým cukrom a necháme sušiť v rúre vyhriatej na 100 °C pri pootvorených dvierkach rúry asi 1 hodinu.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 190 °C.

  3. 3

    Zmäknuté maslo s medom vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme najskôr jedno, potom druhé vajíčko, prilievame po troche kefír. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a štipkou soli.

  4. 4

    Cestom naplníme 12 košíčkov na muffiny. Dovnútra každého muffinu poukladáme na väčšie kusy nakrájané marhule.

  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25–30 minút. Upečené muffiny ozdobíme levanduľou v cukre.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Koláče, Sezónne jedlá, Letné, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha