Marhuľové kocky s tvarohom a mascarpone fotorecept
Foto: Olinecka
Výborný svieži zákusok s tvarohom a mascarpone. Nenáročný na prípravu, ktorú zvládne aj začiatočník.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
160 g |
|
5 PL teplá |
|
5 PL |
|
200 g |
|
1 PL (Gustin) |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
Na potretie korpusu: | |
podľa potreby |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
5 PL |
|
1 bal. (Dr. Oetker za studena) |
|
|
|
Želé navrch: | |
2 bal. |
|
700-800 ml (doplnená vodou) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme striedavo teplú vodu, olej. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a Gustinom. Zmes po častiach pridáme do vyšľahanej vaječnej hmoty. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút.
-
2
Plnka: Tvaroh a mascarpone zmiešame, pridáme vanilínový, práškový cukor a dobre premiešame. Želatínu v prášku pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do tvarohového krému. Kompót scedíme, šťavu zachytíme. Marhule pokrájame na malé kúsky, časť nakrájaných marhúľ odložíme a ostatné primiešame do krému.
-
3
Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie, boky korpusu upravíme.
-
4
Korpus potrieme marhuľovým džemom a plnkou, na vrch rozložíme odložené kúsky marhúľ (viď foto). Odložíme do chladničky stuhnúť.
-
5
Želé navrch: Šťavu z kompótu doplníme vodou na objem vodu, pridáme cukor a dáme variť. Prilejeme Zlatý klas, ktorý sme rozhabarkovali v troche šťavy. Želatínu nanesieme na vrch zákuska. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kocky, ozdobíme podľa seba.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči ešte raz, ďakujem.
Veru fantastický, ďakujem za príjemný komentár som rada že sa recept páči.
Ďakujem za pozdrav, ktorý posielam aj Tebe. Veru ku kávičke.... Výborný koláčik.
Ďakujem za komentár som rada že sa koláčik páči. Taktiež som sa potešila za nahliadnutie receptu.