Foto: bonpari
Priateľ sa v kuchyni motá veľmi rád.. Či už pomáha mne alebo sa realizuje sám. A poviem vám, že varenie mu ide jedna radosť. Zobraziť celý popisPriateľ sa v kuchyni motá veľmi rád.. Či už pomáha mne alebo sa realizuje sám. A poviem vám, že varenie mu ide jedna radosť. Dnes navaril obedík, tak som sa rozhodla, že sem pridám aj nejaký jeho recept.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček (biela) |
|
1/2 nožičky |
|
3 ks (menšie) |
|
1 chlapská hrsť |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
3 ks |
|
zásmažka: | |
2 strúčiky pretlačený |
|
1 polievková lyžica |
|
2 zarovnané polievkové lyžice |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na noc namočíme do malého hrnčeka premytú fazuľu. Na druhý deň dáme fazuľu v tej istej vode uvariť aj s bobkovým listom domäkka.
- 2
Zatiaľ si pripravíme klasickú cesnakovú zásmažku. Na bravčovej masti opečieme cesnak a zasypeme múkou. Popražíme tak, aby nám neprihorela. Keď má bledohnedú farbu, prilejeme do nej asi šálku horúcej vody a za stáleho miešania prilejeme fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila. Pridáme sudovú kapustu aj s trochou kyslej vody.
- 3
Súbežne si nakrájame zemiaky na kocky a dáme variť zvlášť do vody. Do fazuľovej zmesi primiešame smotanu na varenie a keď sú zemiaky mäkké, prilejeme aj tie spolu s vodou. Chvíľu povaríme, aby sa chute prepojili. Osolíme a poprípade, ak bola kapusta málo kyslá, pridáme aj trošku octu. Podávame s čerstvým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu