Margetinkova šutelica

bonpari - fotkabonpari, 13. januára 2012
Margetinkova šutelica
Foto: bonpari

Priateľ sa v kuchyni motá veľmi rád.. Či už pomáha mne alebo sa realizuje sám. A poviem vám, že varenie mu ide jedna radosť. Zobraziť celý popisPriateľ sa v kuchyni motá veľmi rád.. Či už pomáha mne alebo sa realizuje sám. A poviem vám, že varenie mu ide jedna radosť. Dnes navaril obedík, tak som sa rozhodla, že sem pridám aj nejaký jeho recept.

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček (biela)
1/2 nožičky
3 ks (menšie)
1 chlapská hrsť
1 ks
 podľa potreby
 podľa chuti
3 ks
zásmažka:
2 strúčiky pretlačený
1 polievková lyžica
2 zarovnané polievkové lyžice
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na noc namočíme do malého hrnčeka premytú fazuľu. Na druhý deň dáme fazuľu v tej istej vode uvariť aj s bobkovým listom domäkka.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme klasickú cesnakovú zásmažku. Na bravčovej masti opečieme cesnak a zasypeme múkou. Popražíme tak, aby nám neprihorela. Keď má bledohnedú farbu, prilejeme do nej asi šálku horúcej vody a za stáleho miešania prilejeme fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila. Pridáme sudovú kapustu aj s trochou kyslej vody.

  3. 3

    Súbežne si nakrájame zemiaky na kocky a dáme variť zvlášť do vody. Do fazuľovej zmesi primiešame smotanu na varenie a keď sú zemiaky mäkké, prilejeme aj tie spolu s vodou. Chvíľu povaríme, aby sa chute prepojili. Osolíme a poprípade, ak bola kapusta málo kyslá, pridáme aj trošku octu. Podávame s čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu

jerica
@bonpari toto poznám , júúúj to je FINOM !!!! určite to uvarím , normálne som dostala na to chuť,príma jemne kyselkavé a chuť smotany , wau kapustička, no príma:-)
vierik
Nepoznám,nevarila som.Ale podľa surovín to musí byť dobručké,niekedy vyskúšam...:-)
tatranka
Už som si uložila tvoj recept.Je pre moju kuchyňu obohatením.Všetko ingrediencie,ktoré máme radi.Už je uložená v KK.
fialka49
Keď robím zásmažku, hotovú osolím, zamiešam a zalejem studenou vodou alebo mliekom. Zamiešam a nerobia sa hrudky - ľahšie sa uvarí.
zuzliak
Mne sato paci- ten nazov je tiez supis ;) blahozelam k sikovnemu priatelovi- ja mam takeho manzela ;)
bonpari
ja som tomu tiez velmi nedoverovala, pretoze som to doteraz nepoznala, ale chuti :)
sneica
dobre suroviny-dobre jedlo...necham sa inspirovat uvarim si Margetinkovu šutelicu...:) @bonpari mas sikovneho priatela,ale to ty urcite vies...:) a ja viem co budem varit...Dakujeeem:)
torticka
toto som už niekde papala, ale ani za svet som nevedela čo tam ide.Už je v KK a niekedy to spravím. Ďakujem za recepis.
bonpari
jee dakujem @iwosh , vobec som si nevsimla, ze som ju v recepte nepouzila, ale nastastie je vidiet aspon v polievke na obrazku..
michal1977
túto polievku zbožňujem....niečo podobné robia aj v motoreste za BB smerom na Donovaly...a je famózna (volajú ju tuším vrchárska fazuľovica)...takže idem kúpiť kapustu a ide sa na to :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia