Priateľ sa v kuchyni motá veľmi rád.. Či už pomáha mne alebo sa realizuje sám. A poviem vám, že varenie mu ide jedna radosť. Zobraziť celý popisPriateľ sa v kuchyni motá veľmi rád.. Či už pomáha mne alebo sa realizuje sám. A poviem vám, že varenie mu ide jedna radosť. Dnes navaril obedík, tak som sa rozhodla, že sem pridám aj nejaký jeho recept.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 hrnček (biela) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 nožičky | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks (menšie) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 chlapská hrsť | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| zásmažka: | |
| 2 strúčiky pretlačený | 
                                                             | 
                                                    
| 1 polievková lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 2 zarovnané polievkové lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na noc namočíme do malého hrnčeka premytú fazuľu. Na druhý deň dáme fazuľu v tej istej vode uvariť aj s bobkovým listom domäkka.
- 2
 Zatiaľ si pripravíme klasickú cesnakovú zásmažku. Na bravčovej masti opečieme cesnak a zasypeme múkou. Popražíme tak, aby nám neprihorela. Keď má bledohnedú farbu, prilejeme do nej asi šálku horúcej vody a za stáleho miešania prilejeme fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila. Pridáme sudovú kapustu aj s trochou kyslej vody.
- 3
 Súbežne si nakrájame zemiaky na kocky a dáme variť zvlášť do vody. Do fazuľovej zmesi primiešame smotanu na varenie a keď sú zemiaky mäkké, prilejeme aj tie spolu s vodou. Chvíľu povaríme, aby sa chute prepojili. Osolíme a poprípade, ak bola kapusta málo kyslá, pridáme aj trošku octu. Podávame s čerstvým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu