Margetinkova šutelica

Autor receptu: bonpari

Priateľ sa v kuchyni motá veľmi rád.. Či už pomáha mne alebo sa realizuje sám. A poviem vám, že varenie mu ide jedna radosť. Dnes navaril obedík, tak som sa rozhodla, že sem pridám aj nejaký jeho recept.

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na noc namočíme do malého hrnčeka premytú fazuľu. Na druhý deň dáme fazuľu v tej istej vode uvariť aj s bobkovým listom domäkka.
  2. Zatiaľ si pripravíme klasickú cesnakovú zásmažku. Na bravčovej masti opečieme cesnak a zasypeme múkou. Popražíme tak, aby nám neprihorela. Keď má bledohnedú farbu, prilejeme do nej asi šálku horúcej vody a za stáleho miešania prilejeme fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila. Pridáme sudovú kapustu aj s trochou kyslej vody.
  3. Súbežne si nakrájame zemiaky na kocky a dáme variť zvlášť do vody. Do fazuľovej zmesi primiešame smotanu na varenie a keď sú zemiaky mäkké, prilejeme aj tie spolu s vodou. Chvíľu povaríme, aby sa chute prepojili. Osolíme a poprípade, ak bola kapusta málo kyslá, pridáme aj trošku octu. Podávame s čerstvým chlebíkom.