Jahodový koláč
Jahodový koláč

Marcipánový koláč s jahodami a so snehovou čiapočkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 12:30
Marcipánový koláč s jahodami a so snehovou čiapočkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Fantastický jahodový koláč s kôpkami zapečeného snehu.

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180/150 °C

Suroviny

150 g
50 g
150 g
4 ks
150 g
1 ČL (cca 4 g)
 štipka
300 g
50 g mleté




Postup

  1. 1

    Do misy nakrájame zmäknuté maslo a nastrúhame marcipán. Pridáme 50 g cukru a vyšľaháme do peny.

  2. 2

    Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky postupne zapracujeme do maslovej peny. Potom vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.

  3. 3

    Polovicu bielkov vyšľaháme so štipkou soli na sneh a opatrne stierkou zapracujeme do cesta. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Umyté, na plátky nakrájané jahody rozložíme v jednej vrstve na cesto, môžeme ich jemne poprášiť škrobom. Zabránime tým, aby bol koláč priveľmi vlhký. Plech vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C asi 25 minút.

  4. 4

    Zvyšné bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý bielkový sneh. Vmiešame doň mleté mandle. Po 25 minútach pečenia vyberieme koláč z rúry a lyžicou naň nanesieme kôpky vyšľahaného snehu. Teplotu v rúre znížime na 150 °C a koláč so snehovou čiapočkou pečieme ešte 15 minút.

Diskusia k receptu