Marcipánový koláč s jahodami a so snehovou čiapočkou
mesačník Varecha, dnes 12:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Fantastický jahodový koláč s kôpkami zapečeného snehu.
porcií
príprava
na 180/150 °C
Postup
-
1
Do misy nakrájame zmäknuté maslo a nastrúhame marcipán. Pridáme 50 g cukru a vyšľaháme do peny.
- 2
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky postupne zapracujeme do maslovej peny. Potom vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.
- 3
Polovicu bielkov vyšľaháme so štipkou soli na sneh a opatrne stierkou zapracujeme do cesta. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Umyté, na plátky nakrájané jahody rozložíme v jednej vrstve na cesto, môžeme ich jemne poprášiť škrobom. Zabránime tým, aby bol koláč priveľmi vlhký. Plech vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C asi 25 minút.
- 4
Zvyšné bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý bielkový sneh. Vmiešame doň mleté mandle. Po 25 minútach pečenia vyberieme koláč z rúry a lyžicou naň nanesieme kôpky vyšľahaného snehu. Teplotu v rúre znížime na 150 °C a koláč so snehovou čiapočkou pečieme ešte 15 minút.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu