Marcipánová torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 16. mája 2014
Marcipánová torta
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
80 g
40 ml
70 g (napr. Nutella)
50 g
120 g
2 ČL zarovnané
Na náplň:
500 ml
1 bal.
100 ml
1 PL zarovnaná (napr. Nutella)
100 g
Na ozdobenie:
1 PL zarovnaná
1 bal.
Ešte potrebujeme:
 (Ø 26 cm)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Krátko vmiešame olej, lieskovoorieškový krém a najemno nastrúhaný marcipán. Zmiešame múku s kypriacim práškom a vmiešame do peny. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

  2. 2

    Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.

  3. 3

    Na prípravu náplne ušľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do šľahačky. Do polovice náplne vmiešame lieskovoorieškový krém a do druhej polovice vmiešame najemno nastrúhaný marcipán. Spodnú časť korpusu položíme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy. Náplň s marcipánom nanesieme na spodný korpus a uhladíme. Náplň s lieskovoorieškovým krémom opatrne rozotrieme na marcipánovú náplň, uhladíme a zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Necháme asi hodinu stuhnúť v chladničke.

  4. 4

    Na ozdobenie uvoľníme okraj formy, povrch torty potrieme džemom. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou povrch a okraje torty. Až do podávania uložíme do chladničky.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Torty, Zákusky, Pečené, Dr. Oetker

Diskusia k receptu

ivav
Chutné ingrediencie, torta musí byť výborná! Krásny, úhľadný rez!