Marcipánová torta
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
4 ks |
|
80 g |
|
40 ml |
|
70 g (napr. Nutella) |
|
50 g |
|
120 g |
|
2 ČL zarovnané |
|
Na náplň: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
1 PL zarovnaná (napr. Nutella) |
|
100 g |
|
Na ozdobenie: | |
1 PL zarovnaná |
|
1 bal. |
|
Ešte potrebujeme: | |
(Ø 26 cm) |
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Krátko vmiešame olej, lieskovoorieškový krém a najemno nastrúhaný marcipán. Zmiešame múku s kypriacim práškom a vmiešame do peny. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br> <br> Elektrická rúra: 180 °C<br> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br> Plynová rúra: stupeň 3
- 2
Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
- 3
Na prípravu náplne ušľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do šľahačky. Do polovice náplne vmiešame lieskovoorieškový krém a do druhej polovice vmiešame najemno nastrúhaný marcipán. Spodnú časť korpusu položíme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy. Náplň s marcipánom nanesieme na spodný korpus a uhladíme. Náplň s lieskovoorieškovým krémom opatrne rozotrieme na marcipánovú náplň, uhladíme a zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Necháme asi hodinu stuhnúť v chladničke.
- 4
Na ozdobenie uvoľníme okraj formy, povrch torty potrieme džemom. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou povrch a okraje torty. Až do podávania uložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu