Marcipánová torta
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
16 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 160/180 °C |
Postup- Na prípravu cesta ušľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Krátko vmiešame olej, lieskovoorieškový krém a najemno nastrúhaný marcipán. Zmiešame múku s kypriacim práškom a vmiešame do peny. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br>
<br>
Elektrická rúra: 180 °C<br>
Teplovzdušná rúra: 160 °C<br>
Plynová rúra: stupeň 3
- Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
- Na prípravu náplne ušľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do šľahačky. Do polovice náplne vmiešame lieskovoorieškový krém a do druhej polovice vmiešame najemno nastrúhaný marcipán. Spodnú časť korpusu položíme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy. Náplň s marcipánom nanesieme na spodný korpus a uhladíme. Náplň s lieskovoorieškovým krémom opatrne rozotrieme na marcipánovú náplň, uhladíme a zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Necháme asi hodinu stuhnúť v chladničke.
- Na ozdobenie uvoľníme okraj formy, povrch torty potrieme džemom. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou povrch a okraje torty. Až do podávania uložíme do chladničky.
|