Marcipánová torta

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

16
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Krátko vmiešame olej, lieskovoorieškový krém a najemno nastrúhaný marcipán. Zmiešame múku s kypriacim práškom a vmiešame do peny. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br> <br> Elektrická rúra: 180 °C<br> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br> Plynová rúra: stupeň 3
  2. Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
  3. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do šľahačky. Do polovice náplne vmiešame lieskovoorieškový krém a do druhej polovice vmiešame najemno nastrúhaný marcipán. Spodnú časť korpusu položíme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy. Náplň s marcipánom nanesieme na spodný korpus a uhladíme. Náplň s lieskovoorieškovým krémom opatrne rozotrieme na marcipánovú náplň, uhladíme a zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Necháme asi hodinu stuhnúť v chladničke.
  4. Na ozdobenie uvoľníme okraj formy, povrch torty potrieme džemom. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou povrch a okraje torty. Až do podávania uložíme do chladničky.