Manspasta (fotorecept)

Autor receptu: svedka

V preklade chlapska pasta/cestoviny pre chlapov (nielen) :) Ked je chut na cestoviny,treba sa zavdacit aj chlapom,pre nich je to vraj len hladne jedlo- tak tu je moja varianta .

Postup

  1. Nefotila som radsej porciu na tanieri,nevyzera tak vabne,ked je jedlo este horuce.Pekne sa da krajat az na druhy den,ale to pri tomto recepte nie je podstate :D
    *Takze nakrajame si na drobno slaninku a cibulu a oprazime spolu na panvici.Pridame mlete maso,osolime,okorenime.Ak je maso zatiahnute,pridame pretlak,pol deci vody a oregano.Podusime ,dokial sa chute neprepoja a maso je hotove.Odstavime.
    *Dame si varit cestoviny,vodu osolime,pridame trosku oleja.Ak mame cerstve,tak len tak 3 minutky.Ak obycajne kupovane,tak uvarime ,,na skus´´ :) Precedime,odstavime.
    *Na masle si jemne oprazime spenat,pridame pretlaceny cesnak,osolime,jemne okorenime.Podusime minutku.A ano,odstavime.
    *Pripravime si besamel.Ja som robila z pol litra mlieka.Na asi 1PL masla som si oprazila 2PL muky a za rychleho miesania zaliala mliekom,nechala zovriet,osolila a pridala trosku korenia.Ale tak spravte si taky,na aky ste zvyknuti.
    *Nastruham si goudu a mozzarellu nakrajam na kolieska.
    *A ideme na to :) Nachystame si zapekaciu nadobu/jenske sklo.Vlozime cestoviny.
  2. *Navrstvime spenat.
  3. *Posypeme rovnomerne struhanym syrom.
  4. *Navrstvime masovu zmes.
  5. *Zalejeme besamelom.
  6. *Rozlozime mozzarellu po povrchu a jemne posypeme oreganom.
  7. Zapecieme pri 200stupnoch,kym sa nam syr pekne neroztecie ,do zlatista :) (30min)
    Dobru chut a prajem silu Pepka namornika.