Mandľové rožteky

Mandľovo-škoricové rožteky (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Vianočné suché pečivo s vôňou mandlí a škorice.

100
porcií
30 (+ odležanie cest minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na pracovnú dosku preosejeme múku a práškový cukor. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladu na 2 hodiny.
  2. Cesto vyšúľame na valčeky a rovnomerne nakrájame. Z tejto dávky mi vyšlo 100 valčekov. Dĺžka valčeka 8 cm.
  3. Vytvarujeme rožteky a uložíme na suchý plech. Upečieme (12 minút na 170 °C).
  4. Upečené rožteky cez sito pocukrujeme.