Foto: boise
Keby lenivosť kvitla, som samý kvet, napriek nepriazni počasia...Pamätná veta ma sprevádza celý život, tak prečo nie aj pri varení a pečení.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Mandle kúpime tie také hnedé, sparíme ich vo vriacej vode a "povyzliekame" zo šupiek. Tie rovno nehanebne vyzlečené sa mi neosvedčili, majú prapodivné pachute skladových útrob...Potom ich na jemno pomelieme. Ja to robím lenivo neokrôchane, šupnem ich do mixéra a posekám.
- 2
Z múky, cukru, mandlí a masla vypracujeme cesto. Nie je 3x priateľské, je také rozsypačné, ale nedajte sa odradiť, lebo výsledný efekt za to fakt stojí. Prstami vytvarujeme rožteky. Odporúčam radšej vyššie a tenšie, oni sa vám potom ajtak trošku roztečú.
- 3
Pečieme na cca 160 stupňoch len krátko, necháme ich len tak "vysušiť", musia ostať biele, alebo mať len jemne zažltnuté okraje. Ešte teplé (pozor sú krehké) obalíme vo vanilkovom cukre (ja k vanilkovému primiešavam aj kúsok práškového).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@cloviecka fakt? jemine ja som snad vsade :D nuz, dlhe roky na rodicaku doma robia svoje ;)